Rusia protestează după suspendarea unei pagini oficiale de Facebook

Rusia protestează după suspendarea unei pagini oficiale de Facebook

Rusia a cerut restabilirea "imediată" a unei pagini oficiale de Facebook asociate cu Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova, care a fost suspendată pentru publicarea de "conţinuturi ilegale", relatează AFP.

Organismul rus de monitorizare a telecomunicaţiilor, Roskomnadzor, a informat duminică seara că a trimis o scrisoare companiei Meta, gigantul californian al internetului proprietar al platformei Facebook, în care a cerut "ridicarea imediată a restricţiilor asupra contului oficial" al delegaţiei ruse de la Viena responsabilă cu negocierile privind controlul armamentelor.

Suspendarea acestui cont "constituie un act de cenzură" care "încalcă principiul esenţial al liberei circulaţii a informaţiei", a adăugat Roskomnadzor.

Pagina respectivă de Facebook a fost suspendată vineri pe motiv că a publicat "conţinuturi ilegale", potrivit şefului delegaţiei ruse la Viena, Konstantin Gavrilov.

Gavrilov a declarat duminică pentru agenţia de presă Tass că delegaţia nu foloseşte această pagină decât pentru publicarea de comunicate oficiale ale responsabililor ruşi.

Meta nu a răspuns imediat la solicitarea de comentarii a AFP.

În februarie 2021, contul de pe platforma Twitter a aceleiaşi delegaţii a fost de asemenea suspendat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Urmează „îngroparea” definitivă a lui Băsescu?

2 VIDEO Priviți, primele imagini cu „dihăniile” americane HIMARS în acțiune în Ucraina!

3 Nu, nu este un desen de bășcălie! Armata belarusă desfășoară în zonele de frontieră tancuri false din lemn!

4 Asta e din ciclul / Judecați voi...

5 ULTIMA ORĂ Disensiuni la vârful Ucrainei? / Zelenski vrea să-l demită pe șeful serviciului de spionaj, Ivan Bakanov, cu care este prieten din copilărie