Rusia protestează după suspendarea unei pagini oficiale de Facebook

Rusia protestează după suspendarea unei pagini oficiale de Facebook

Rusia a cerut restabilirea "imediată" a unei pagini oficiale de Facebook asociate cu Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova, care a fost suspendată pentru publicarea de "conţinuturi ilegale", relatează AFP.

Organismul rus de monitorizare a telecomunicaţiilor, Roskomnadzor, a informat duminică seara că a trimis o scrisoare companiei Meta, gigantul californian al internetului proprietar al platformei Facebook, în care a cerut "ridicarea imediată a restricţiilor asupra contului oficial" al delegaţiei ruse de la Viena responsabilă cu negocierile privind controlul armamentelor.

Suspendarea acestui cont "constituie un act de cenzură" care "încalcă principiul esenţial al liberei circulaţii a informaţiei", a adăugat Roskomnadzor.

Pagina respectivă de Facebook a fost suspendată vineri pe motiv că a publicat "conţinuturi ilegale", potrivit şefului delegaţiei ruse la Viena, Konstantin Gavrilov.

Gavrilov a declarat duminică pentru agenţia de presă Tass că delegaţia nu foloseşte această pagină decât pentru publicarea de comunicate oficiale ale responsabililor ruşi.

Meta nu a răspuns imediat la solicitarea de comentarii a AFP.

În februarie 2021, contul de pe platforma Twitter a aceleiaşi delegaţii a fost de asemenea suspendat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro