Rusia: Putin afirmă că ''majoritatea'' ruşilor susţin reforma sa constituţională

Rusia: Putin afirmă că ''majoritatea'' ruşilor susţin reforma sa constituţională

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat vineri că o "majoritate absolută" a ruşilor susţin proiectul său de reformă constituţională, cu prilejul primei sale apariţii publice în mai bine de o lună , relatează AFP.

Surâzător şi fără mască la o ceremonie de celebrare a Zilei Rusiei, Vladimir Putin a elogiat tradiţiile şi cultura poporului rus, afirmând că este natural ca ele să se reflecte în Constituţie.

"Sunt sigur că o majoritate absolută a cetăţenilor noştri împărtăşesc şi susţin aceste poziţii", a declarat liderul de 67 de ani la o ceremonie de ridicare a drapelului desfăşurată în aer liber în vestul Moscovei.

Această amplă reformă constituţională îi dă dreptul lui Vladimir Putin să se menţină la putere până în 2036, remodelează o parte din instituţii şi înscrie în legea fundamentală măsuri sociale conservatoare.

Printre aceste măsuri, "credinţa în Dumnezeu" şi căsătoria definită numai ca "o uniune între un bărbat şi o femeie".

Această reformă a Constituţiei, prima din 1993, a fost propusă surprinzător de Vladimir Putin în ianuarie, după 20 de ani în fruntea statului.

În pofida scăderii progresive a numărului de infecţii, numeroase voci s-au ridicat în corpul medical şi în mediile critice faţă de Kremlin pentru a denunţa o ridicare considerată prematură a măsurilor de izolare la Moscova.

Cu prilejul zilei naţionale va fi organizat un concert vineri seară în Piaţa Roşie, însă autorităţile afirmă că regulile de distanţare fizică vor fi respectate.

O mare defilare care marchează victoria Uniunii sovietice asupra Germaniei naziste urmează a fi organizată pe 24 iunie, după ce a fost amânată din cauza pandemiei, la fel ca şi votul asupra reformei constituţionale.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu