„Rusia rămâne fără muniție, trupe și prieteni”

„Rusia rămâne fără muniție, trupe și prieteni”

Marea Britanie se așteaptă să vadă indicatori dacă Rusia ar începe să ia în considerare desfășurarea arsenalului său nuclear în războiul cu Ucraina, a declarat marți şeful serviciului britanic de informaţii GCHQ (Government Communications Headquarters), Sir Jeremy Fleming, însă la mai bine de jumătate de an de la începutul războiului observă că Moscova mai degrabă rămâne fără muniție, prieteni și trupe, transmite Reuters.

Jeremy FlemingFoto: Roslan Rahman / AFP / Profimedia Images

După mai mult de șapte luni de război, Jeremy Fleming, directorul agenției de spionaj GCHQ, a declarat pentru BBC Radio că Rusia este în criză de muniții, prieteni și trupe.

Președintele rus Vladimir Putin a rămas până acum în cadrul doctrinei militare stabilite de a nu folosi arme nucleare, a spus Fleming, dar agenția sa va fi atentă la semnele că acest lucru s-ar putea schimba.

"Sper că vom vedea indicatori dacă ar începe să meargă pe această cale", a declarat Fleming, fără a preciza care ar putea fi acești indicatori.

"Dar să fim foarte clari, dacă se gândesc la asta, ar fi o catastrofă în sensul despre care au vorbit mulți oameni".

Fleming a mai spus că este sigur că Putin este îngrijorat de pericolele escaladării și că acesta ar putea fi un semn de ce "nu a ajuns la aceste alte forme de a purta un război".

Cetățenii ruși au început să înțeleagă situația

Într-un discurs care va fi rostit în cursul zilei de marți, al cărui text a fost difuzat parţial în avans, Fleming spune că rușii încep să înțeleagă situația disperată în care se află Moscova în legătură cu acest conflict.

"Rușii văd cât de mult a judecat Putin greșit situația. Ei fug de mobilizare, realizând că nu mai pot călători. Ei știu că accesul la tehnologiile moderne și la influențele externe va fi drastic restricționat. Și simt amploarea costului uman îngrozitor al războiului ales de el", mai susține Fleming. ​


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro