Rusia respinge propunerea germană de mediere a diferendului naval cu Ucraina în Marea Azov

Rusia respinge propunerea germană de mediere a diferendului naval cu Ucraina în Marea Azov

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a respins vineri propunerea prezentată de Germania de a media disputa dintre Moscova şi Kiev referitoare la arestarea unor nave ucrainene şi a 24 de membri ai echipajelor acestora în timp ce se pregăteau să intre în Strâmtoarea Kerci pentru a ajunge în Marea Azov, pe motiv că ar fi încălcat frontiera maritimă a Rusiei, transmite dpa.

Marina ucraineană a calificat drept ''act de agresiune'' incidentul survenit pe 25 noiembrie, declarând că a informat Moscova în avans despre trecerea navelor prin Strâmtoarea Kerci.

Referitor la această dispută, ministrul de externe german Heiko Maas a propus joi ca Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) să îşi extindă misiunea sa de observare în estul Ucrainei şi asupra Mării Azov.

Iniţiativa urma să fie analizată marţi, la Berlin, de reprezentanţi ai Germaniei, Franţei, Rusiei şi Ucrainei (aşa-numitul ''format Normandia'').

Lavrov a calificat însă propunerea drept una ''inutilă''.

''Nu este nevoie de observatori şi mediatori în Marea Azov şi în Strâmtoarea Kerci'', a spus vineri şeful diplomaţiei ruse, prezent la o reuniune ministerială a OSCE desfăşurată la Milano.

În opinia sa, Maas şi alţi parteneri ar trebui să-i ''convingă pe americani să se aşeze la masa negocierilor şi să înceapă să discute (despre controlul armelor) într-o manieră concretă şi nu să acuze Rusia în mod nejustificat, de peste Atlantic'', a subliniat Serghei Lavrov, citat de agenţia de presă rusă TASS. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ești o incompetentă și o dobitoacă, fă nenorocito!” / Doctorița Andreea Moldovan, agresată de masturbatoa…

2 Culisele demiterii lui Voiculescu / Barna a rămas bujbe!Variantele luate în calcul de USR-PLUS

3 Așa o fi?

4 Cine sunt cei 19 membri ai misteriosului Grup de Comunicare Strategică / 12 dintre ei au grade militare

5 Gunoaiele României / Azi, Radu Cristescu, escrocul patentat care tinde să devină portavocea PSD