Rusia se pregătește de un război de uzură în Ucraina, afirmă un purtător de cuvânt al spionajului militar ucrainean

Rusia se pregătește de un război de uzură în Ucraina, afirmă un purtător de cuvânt al spionajului militar ucrainean

Rusia se pregătește de un război de uzură pe termen lung după ce a eșuat în cucerirea rapidă a Ucrainei, afirmă un purtător de cuvânt al Direcției Principale de Informații (GUR) din cadrul Ministerului Apărării de la Kiev.

Tancuri rusești în Ucraina FOTO Shutterstock

„Faptul că Rusia se pregăteşte de un război de lungă durată înseamnă că inamicul înţelege că planul său de a cuceri rapid Ucraina este imposibil de pus în aplicare. În consecinţă, în prezent, Putin ia în considerare opţiunea unui război de uzură pe termen lung”, a declarat Andrii Iusov într-un interviu acordat pentru „Ukrainska Pravda”.

Potrivit lui Iusov, Kremlinul încearcă să pună economia Rusiei pe „picior de război”, forțându-i astfel pe ruși să se obişnuiască cu ideea că agresiunea militară din Ucraina va fi de lungă durată.

Obiectivul Ucrainei este opus, subliniază el, precizând că autoritățile de la Kiev speră ca 2023 să fie anul victoriei și unei schimbări fundamentale a situației.

„Nici Ucraina şi nici întreaga lume civilizată nu au nevoie de un război de lungă durată”, a declarat Andrii Iusov.

În prezent, conducerea Ucrainei este îngrijorată că Rusia ar putea lansa în următoarele săptămâni o nouă ofensivă pe unul sau pe mai multe fronturi, inclusiv în nordul țării, dinspre Belarus. Această ameninţare a grăbit decizia Occidentului de a furniza Ucrainei arme ofensive, scrie Agerpres , care citează „Ukrainska Pravda” și agenția de presă Unian.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Surprinzătorul nume ales de Polonia pentru avioanele lor F-35 / Imagini în premieră din SUA cu primul F-35 polonez, aproape finalizat

2 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

3 Interesante amănunte / Într-o veche mină din Bihor zace cheia care poate salva Europa din dependența de China

4 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

5 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat