Rusia se pregătește să apere Crimeea. Tranșeele săpate se văd din satelit

Rusia se pregătește să apere Crimeea. Tranșeele săpate se văd din satelit

În luna martie s-au împlinit nouă ani de la anexarea ilegală a peninsulei Crimeea de către Rusia. Oficialii de la Kiev au anunțat în nenumărate rânduri că armata ucraineană va recuceri toate teritorile ocupate de ruși.

Tancuri rusești în Crimeea FOTO: EPA EFE

Imaginile din satelit furnizate de Maxar publicației The Washington Post , arată că Rusia a construit zeci de tranșee în Crimeea, zona de trecere către Ucraina.

Săpăturile din zona orașului Medvedivka au durat mai multe săptămâni. Acum locul este acoperit cu un sistem elaborat de șanțuri care se întind pe mai mulți kilometri.

Tranșee săpate în Crimeea FOTO: Maxar via The Washington Post

Tranșee săpate în Crimeea FOTO: Maxar via The Washington Post

Tranșeele sunt săpate în forme ungiulare pentru a permite soldaților să tragă în mai multe direcții. În apropiere, conform imaginilor din satelit, se observă și alte fortificații, inclusiv șanțuri adânci concepute pentru a împiedica accesul tancurilor și vehiculelor grele.

Maxar este o companie comercială de tehnologie spațială.

Peninsula Crimeea - Google Maps

Peninsula Crimeea - Google Maps

MAE, mesaj la 9 ani de la anexarea Crimeei

Ministerul Afacerilor Externe din România a transmis un mesaj la împlinirea a nouă ani de la anexarea de către Rusia a peninsulei Crimeea.

MAE reiterează poziţia „fermă“ de condamnare şi nerecunoaştere a anexării ilegale, de către Federaţia Rusă, a Republicii Autonome Crimeea şi a oraşului Sevastopol şi reafirmă sprijinul pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială ale Ucrainei, în frontierele sale recunoscute internaţional.

„La nouă ani de la anexarea ilegală de către Federaţia Rusă a Republicii Autonome Crimeea şi a oraşului Sevastopol, marcaţi la 18 martie, Ministerul Afacerilor Externe al României reiterează poziţia fermă de condamnare şi nerecunoaştere a acestui act, ce reprezintă o violare flagrantă a principiilor de drept internaţional, precum şi a documentelor multilaterale la care Rusia este parte, inclusiv a Cartei Organizaţiei Naţiunilor Unite şi a Actului Final de la Helsinki“, a transmis MAE.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”