Rusia: Serviciul de securitate FSB a reţinut pentru scurt timp un diplomat ucrainean

Rusia: Serviciul de securitate FSB a reţinut pentru scurt timp un diplomat ucrainean

Serviciul rus de securitate FSB a reţinut pentru scurt timp un diplomat ucrainean la Sankt Petersburg, a anunţat sâmbătă Ministerul de Externe al Ucrainei, un ultim episod al izbucnirii tensiunilor între cele două ţări vecine, relatează Reuters.

Agenţia de presă Interfax a raportat mai devreme că FSB l-a reţinut pe Oleksandr Sosoniuk când el a încercat să obţină informaţii clasificate din baze de date ale forţelor de ordine ruse în timpul unei întâlniri cu un cetăţean rus.

"Această activitate este incompatibilă cu statutul de angajat diplomatic şi ostilă Federaţiei Ruse. Diplomatul străin va fi tratat în conformitate cu dreptul internaţional", a declarat FSB.

Potrivit Ministerului de Externe ucrainean, Sosoniuk a fost reţinut pentru câteva ore, dar acum se află din nou la consulatul ţării din Sankt Petersburg.

Tensiunile dintre Moscova şi Kiev au crescut pe fondul unei acumulări de trupe ruse de-a lungul frontierei şi ciocnirilor din estul Ucrainei între armată şi separatiştii pro-Moscova.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a insistat vineri asupra negocierilor de pace.

"Partea ucraineană va decide în curând cum să răspundă la această provocare, ţinând cont de practica actuală", a declarat Ministerul de Externe de la Kiev despre reţinerea lui Sosoniuk.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa