Rusia SFIDEAZĂ: Nu-l EXTRĂDEAZĂ în Ucraina pe Viktor Ianukovici

Rusia SFIDEAZĂ: Nu-l EXTRĂDEAZĂ în Ucraina pe Viktor Ianukovici

Viktor Ianukovici / FOTO: AFP/Mediafax

'Ianukovici este un președinte deplin, un președinte legitim, iar puterea de astăzi la Kiev a venit în urma unei lovituri de stat. Spun asta ca jurist', a afirmat procurorul general rus, într-o conferință de presă la Simferopol, capitala Crimeii, peninsulă în Marea Neagră alipită la Rusia la mijlocul lunii martie.

'Potrivit informațiilor noastre, el nu a comis nicio crimă și de aceea nu există niciun motiv pentru extrădarea sa', a răspuns tranșant acesta.

Ianukovici a fugit din Ucraina pe fondul mișcării de contestare în data de 21 februarie, chiar în ziua în care a fost demis de către parlament. O lungă perioadă de timp nu s-a știut unde se ascunde, informații contradictorii consemnau că s-ar afla la Donețk, Harkov sau Sevastopol. Potrivit ultimelor informații, el s-ar afla în acest moment în Rostov pe Don, oraș din sudul Rusiei, în apropiere de granița cu Ucraina, de unde la 2 aprilie a acordat un amplu interviu postului rus de televiziune NTV și agenției americane de știri Associated Press.

Actualele autorități proeuropene de la Kiev îl acuză pe fostul președinte de implicare în uciderea activiștilor din Piața Independenței, în perioada manifestațiilor în masă, și l-au dat în urmărire internațională, relevă Interfax.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

3 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

4 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

5 „Este cea mai letală forță de luptă de pe planetă și o vom păstra așa”