Rusia şi-a anunţat retragerea din Organizaţia Mondială a Turismului

Rusia şi-a anunţat retragerea din Organizaţia Mondială a Turismului

Guvernul Federaţiei Ruse a acceptat propunerea Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei privind retragerea Federaţiei Ruse din Organizaţia Mondială a Turismului (OMT). Ordinul corespunzător a fost publicat vineri pe portalul oficial de internet cu informaţii juridice.

„În conformitate cu articolul 36 din legea federală „cu privire la tratatele internaţionale ale Federaţiei Ruse”, guvernul a decis să accepte propunerea Ministerului rus de Externe, convenită cu autorităţile executive federale interesate, privind retragerea Federaţiei Ruse din Organizaţia Mondială a Turismului, ", spune documentul.

Pe 27 aprilie, Rusia şi-a anunţat intenţia de a se retrage din Organizaţia Mondială a Turismului (OMT) „din cauza politizării activităţilor acestei organizaţii”.

În aceeaşi zi, Adunarea Generală a OMC, în cadrul unei şedinţe extraordinare, a decis să suspende calitatea de membru al Rusiei „în legătură cu ofensiva militară aflată în desfăşurare în Ucraina”.

Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a numit această decizie „un exemplu de ipocrizie politică”, menţionând că statele occidentale folosesc această organizaţie în propriile interese, inclusiv pentru a discrimina Federaţia Rusă.

Rusia a participat la OMC din 1991 ca succesor legal al URSS.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...