Rusia și Belarus, interzise oficial la JO 2024. Cum ar putea concura, totuși, sportivii din cele două țări

Rusia și Belarus, interzise oficial la JO 2024. Cum ar putea concura, totuși, sportivii din cele două țări

Comitetul Internațional Olimpic a anunțat oficial că Rusia și Belarus nu vor primi invitații pentru a participa la Jocurile Olimpice de la Paris.

Steagul olimpic FOTO arhivă Adevărul

Rusia și Belarus nu vor participa la Jocurile Olimpice din 2024. Organizatorii au blocat în mod oficial participarea acestor țări, potrivit Sky News . Cu un an înainte ca cei mai buni atleți din lume să ajungă la Paris pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice din 2024, s-a decis ca Rusia și Belarus să nu fie prezente.

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris au blocat participarea celor două țări ca urmare a războiului din Ucraina. În urmă cu două săptămâni, Comitetul Internațional Olimpic a anunțat că Rusia și Belarus nu vor primi o invitație oficială .

Ministrul rus al Sportului, Oleg Matîţin, a afirmat atunci că decizia Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) de a nu-i invita pe sportivii ruşi la Jocurile de la Paris din 2024 este un act de discriminare care încalcă principiile olimpismului.

203 comitete olimpice naționale au primit invitații în cadrul unui eveniment organizat la Paris pentru a marca un an până la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de pe râul Sena (Franța).

Pentru sportivii din Rusia și Belarus mai există o șansă să concureze ca sportivi independenți, sub drapelul olimpic. Președintele Comitetului Internațional Olimpic, Thomas Bach, a refuzat să confirme dacă aceștia pot concura, declarând presei: „Mai este încă un an până atunci”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat