Rusia și Belarus, reprimite în competiții! În schimb, Ucraina a fost sancționată. Decizii incredibile în boxul mondial!

Rusia și Belarus, reprimite în competiții! În schimb, Ucraina a fost sancționată. Decizii incredibile în boxul mondial!

Asociaţia Internaţională a Boxului (IBA) a decis miercuri să anuleze suspendarea sportivilor amatori din Rusia şi Belarus, care vor putea reveni în competiţii cu efect imediat şi vor putea concura sub steag şi imn propriu, transmite Reuters. În schimb, ucrainenii au fost sancționați. Președinte al IBA este un rus, Umar Kremlev.

Umar Kremlev și Vladimir Putin, doi apropiați. Foto Profimedia

IBA crede cu tărie că politica nu ar trebui să aibă influenţă asupra sportului. Prin urmare, toţi sportivii ar trebui să beneficieze de condiţii egale. IBA face apel la pace şi rămâne un factor de pace în orice conflict. În plus, IBA are obligaţia de a asigura egalitatea de tratament faţă de sportivi şi oficialii de competiţie, indiferent de naţionalitatea şi reşedinţa lor”, se arată într-un comunicat al federației internaționale.

”Atât echipele Rusiei, cât şi cele ale Belarusului vor putea evolua sub steagurile lor, iar imnurile naţionale vor fi interpretate în cazul în care vor câştiga o medalie de aur. Conform deciziei, oficialii tehnici ai Rusiei şi Belarusului vor reveni şi ei în competiţii”, a adăugat IBA, informează Agerpres.

Ucrainenii nu mai pot evolua sub steag propriu

Rusia și Belarus fuseseră sancționate încă din luna martie. Sportivii, arbitrii şi oficialii din cele două ţări au primit interdicţie de a mai participa la competiţiile IBA, ca urmare a invaziei Rusiei din Ucraina. Acum, lucrurile s-au inversat.

Președintele rus al boxului mondial i-a convins pe membrii IBA să voteze ridicarea suspendărilor rușilor și bielorușilor și sancționarea ucrainenilor!

Federaţia ucraineană a fost suspendată de IBA, motivul fiind faptul că țara vecină a transmis scrisori către toţi membrii IBA în care cerea demisia lui Kremlev sau să fie exclus prin vot. Apoi, într-o decizie fără precedent, IBA a interzis echipei Ucrainei la Europenele de juniori din Italia să utilizeze drapelul şi imnul naţional, ca urmare a disputei dintre cele două părţi.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / Denise Rifai contraatacă „sexual”: „Nu vă căutați acum în pantaloni căci nu veți găsi mare lucru!”

2 Alexandra Stan, în centrul unui scandal cu iz moral și sexual!

3 O imagine care va aduce gheață în chiloții multor pesediști...

4 Generalul Coldea, filat și fotografiat pe aeroportul din Geneva și în avion...

5 Simplă speculație de presă?