Rusia spune că a vizat uzine de armament în atacul masiv cu rachete asupra Ucrainei

Rusia spune că a vizat uzine de armament în atacul masiv cu rachete asupra Ucrainei

Armata rusă a declarat sâmbătă că a lovit fabrici de armament în Ucraina în timpul nopţii trecute, asigurând că şi-a atins "toate" ţintele, informează France Presse.

Kievul a anunţat anterior că Rusia a lansat 40 de rachete şi drone în acest atac, din care a doborât 8, în timp ce 20 au fost deviate prin mijloace ale războiului electronic.

Sirenele de raid aerian au răsunat timp de ore în mai multe regiuni ucrainene sâmbătă dimineață. Moscova a lansat și rachete Kinjal care au vizat în special capitala.

Ministerul rus al Apărării a precizat că a lovit, în special cu dispozitive hipersonice Kinjal, instalaţii ale "complexului militar-industrial" ucrainean de fabricare a obuzelor, prafului de puşcă şi dronelor.

Polonia și-a pus aviația în stare de alertă ca răspuns la atacurile cu rachete ale Rusiei asupra teritoriului ucrainean în dimineața zilei de 13 ianuarie, potrivit comandamentului operațional al forțelor armate poloneze, preluat de European Pravda

Avioanele poloneze și aliate au fost desfășurate ca reacție la „activitatea sporită a aviației cu rază lungă de acțiune a Federației Ruse, asociată cu intenția de a lovi teritoriul Ucrainei".

Ca urmare a „procedurilor necesare pentru a asigura siguranța spațiului aerian polonez", locuitorii țării, în special în sud-est, au fost avertizați în legătură cu creșterea nivelului de zgomot.

„Armata poloneză monitorizează în mod constant situația din Ucraina și rămâne în permanență pregătită să asigure siguranța spațiului aerian polonez", se mai arată în comunicat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat