Rusia spune că războiul din Ucraina a început la București și crede că NATO a fost deja „învinsă”

Rusia spune că războiul din Ucraina a început la București și crede că NATO a fost deja „învinsă”

Agresorul și ocupantul rus continuă să calce în picioare nu doar integritatea teritorială a Ucrianei, dar și suveranitatea politică a țării vecine, acuzând NATO de aventura militară fără precedent după al Doilea Război Mondial în care Vladimir Putin a angrenat Armata rusă invadatoare.

Alexander Grushko, adjunctul Ministerului rus de Externe de la Moscova, a acuzat Occidentul de declanșarea războiului din Ucraina și spune că acesta a pornit în 2008 la București.

Într-un interviu acordat agenției de presă Tass , adjunctul lui Serghei Lavrov a dat vina pe summit-ul NATO de la București din 2008 pentru războiul declanșat de Rusia în Ucraina.

Grushko e de părere că NATO a fost deja „învinsă în Ucraina”.

„Această înfrângere are legătură cu prăbușirea proiectului prin care se urmărea transformarea Ucrainei într-un stat anti-rus. După 2007, când NATO a decis la București (n.r. - summit-ul NATO de la București din 2008) că Georgia și Ucraina pot deveni membre ale Alianței, noi am anunțat că această decizie e o bombă cu ceas pentru securitatea europeană iar dacă nu se va reveni asupra ei ea va exploda”, a precizat adjunctul ministerului rus de Externe. SURSA: defenseromania.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...