Rusia susţine că a arestat foşti lucrători din industria de apărare rusă care spionau pentru Ucraina

Rusia susţine că a arestat foşti lucrători din industria de apărare rusă care spionau pentru Ucraina

Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei a anunţat marţi că a arestat un grup de foşti lucrători în domeniul industriei de apărare ruse, suspectaţi că ar fi furnizat Ucrainei informaţii militare sensibile şi că ar fi plănuit acţiuni de sabotaj, informează Reuters.

Agenți FSB - arhiva foto

FSB i-a acuzat pe aceşti lucrători, cărora nu le dezvăluie numele, de spionaj în folosul serviciilor de informaţii ucrainene şi de furnizare a unor documente tehnice şi modele utilizate în producţia de sisteme de arme şi de echipamente pentru Forţele Aeriene ruse.

Potrivit comunicatului FB, acelaşi grup ar fi fost implicat în planuri de aruncare în aer a unor linii de cale ferată în regiunile ruse Kursk şi Belgorod, linii folosite pentru aprovizionarea forţelor ruse care luptă în Ucraina, transmite Agerpres.

FSB a mai anunţat că a deschis dosare penale împotriva foştilor lucrători, sub acuzaţia de trădare de stat şi pregătire de acte de sabotaj.

"Persoanele suspectate au fost arestate şi fac mărturisiri", informează comunicatul FSB. "Au fost confiscaţi explozivi din plastic cu o masă totală de peste 4 kilograme, patru detonatoare, documentare de proiectare militară şi bunuri folosite în scopuri militare, precum şi 150.000 de dolari", adaugă comunicatul.

De la începutul ofensivei contra Ucrainei în februarie 2022, armata rusă s-a confruntat cu acte de sabotaj asupra bazelor militare sau a căilor ferate utilizate pentru aprovizionarea logistică.

De asemenea, mai multe persoane au fost deja condamnate la pedepse grele de închisoare pentru incendierea unor centre militare de încorporare.

La 24 februarie anul trecut, Rusia a lansat o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei vecine. Moscova a susţinut constant că desfăşoară o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?