Rusia: Susține că a distrus două nave ucrainene în Marea Neagră

Rusia: Susține că a distrus două nave ucrainene în Marea Neagră

Federația rusă afirmă că a distrus două nave militare ale Ucrainei în Marea Neagră, situația fiind cea mai recentă ciocnire maritimă de când a decis să nu reînnoiască acordul privind exportul de cereale ucrainene încheiat sub egida ONU și a Turciei, informează AFP, scrie Agerpres.

Flota Rusă FOTO Arhivă

Moscova a susținut, de asemenea, că a răspuns unei incursiuni ale armatei ucrainene în regiunea de graniță Briansk și a distrus drone în apropierea capitalei.

Ministrul rus al Apărării a afirmat că a scufundat o navă militară ucraineană într-o zonă aflată sub controlul său și o vedetă de fabricație americană în largul Insulei Șerpilor, eliberată anul trecut de forțele ucrainene.

Timp de aproximativ un an, atacurile din Marea Neagră s-au rărit, permițând implementarea uni acord pentru ca Ucraina să poată exporta producția sa agricolă . Rusia s-a retras în iulie și a înmulțit bombardamentele asupra infrastructurii portuare Ucrainene.

Federația Rusă afirmă că a respins de pe teritoriul său o incursiune armată din Ucraina în regiunea de graniță Briansk. Potrivit guvernatorului Aleksandr Bogomaz, autoritățile sunt "ocupate să ia măsuri pentru a asigura siguranţa locuitorilor". Regiunile de frontieră ale Rusiei au fost vizate în mai multe ocazii, în general revendicate de unități care se declară rusești, opuse Moscovei și instalate în Ucraina.

Forțele armate ruse continuă campania de bombardament împotriva Ucrainei și pretinde constant că atacurile sale vizează ținte militare, dar acestea provoacă zilnic pierderi în rândul civililor Ucraineni.

Marți au fost înmormântate victimele atacului asupra teatrului din Cernigău, oraș situate la 140 de kilometric nord de Kiev, aflat constant sub asediul trupelor ruse. Armata ucraineană a reușit însă să împiedice căderea orașului.

Ministrul ucrainean al Apărării a anunțat că Brigada 47 a intrat în satul Robotîne după săptămâni de lupte.

Kievul a efectuat marți peste 200 de raiduri în centrele militare de înrolare din Ucraina pentru a elimina un amplu sistem de corupție care a permis mai multor recruți să scape de înrolarea în armată.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?