Rusia susţine că a doborât patru rachete de fabricaţie americană deasupra teritoriului său

Rusia susţine că a doborât patru rachete de fabricaţie americană deasupra teritoriului său

Armata rusă a afirmat luni că a doborât patru rachete HARM de fabricaţie americană deasupra teritoriului său, pe cerul regiunii ruse Belgorod la frontiera cu Ucraina, unde Moscova duce o ofensivă de la începutul lui februarie, informează AFP.

Rachetă americană AGM 88 HARM Foto: ilustrativă Wikipedia

„Patru rachete anti-radar americane HARM au fost doborâte în spaţiul aerian al regiunii Belgorod", a anunţat Ministerul Apărării rus, în raportul său zilnic postat pe Telegram, fără alte precizări, conform Agerpres .

Localităţile şi infrastructurile din regiunea Belgorod au de suferit frecvent din cauza tirurilor, adesea mortale, atribuite de Moscova armatei ucrainene.

Rachetele americane AGM-88 HARM sunt rachete tactice aer-sol concepute pentru a căuta şi distruge sistemele de apărare aeriană ale adversarilor echipate cu radar.

Statele Unite au adaptat rachetele antiradar AGM-88 "HARM" pentru avioanele de vânătoare MiG-29 ale Forţelor Aeriene Ucrainene. În august, Colin Kahl, secretarul adjunct pentru afaceri politice în Departamentul american al Apărării, a subliniat că SUA au furnizat Ucrainei mai multe rachete HARM pe care le-au reconfigurat pentru a putea fi lansate de avioane MIG-29, deşi au fost concepute pentru avioanele americane.

Rusia a declanşat în 24 februarie o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

2 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

3 Surprinzătorul nume ales de Polonia pentru avioanele lor F-35 / Imagini în premieră din SUA cu primul F-35 polonez, aproape finalizat

4 Interesante amănunte / Într-o veche mină din Bihor zace cheia care poate salva Europa din dependența de China

5 Degringoladă la Rapid / Săpunaru, monument de nesimțire. „Ori te lași, ori îl dai afară”