Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat. Întâlnirea dintre reprezentanții Operațiunilor Speciale din Coreea de Sud și SUA de la sfârșitul acestei luni este programată „pentru a discuta modalități de îmbunătățire a capacităților speciale de război pe fondul amenințărilor Coreei de Nord”, a declarat marți ministerul apărării din Seul, potrivit en.yna.co.kr .

Coreea de Sud operează separat unități de forțe speciale în subordinea Armatei, Marinei, Forțelor Aeriene și Terestre și organizează în mod regulat exerciții combinate cu trupele Comandamentului SUA pentru Operații Speciale din Coreea, dar organizarea unei întâlniri între toți comandanții lor marchează un eveniment foarte rar.

Unitățile de operațiuni speciale din Coreea de Sud sunt însărcinate cu misiuni de infiltrare în timpul unei situații neprevăzute, iar Coreea de Nord a reacționat adesea furioasă la exercițiile comune între forțele speciale ale aliaților.

Analiștii militari ruși de la canalul pro-Kremlin Telegram/Rybar susțin că la această întâlnire „unicat”, reprezentanții personalului de comandă al Forțelor de Operațiuni Speciale ale Statelor Unite și Coreei de Sud vor pune la cale eliminarea lui Kim Jong-un.

„Sarcina lor este să pătrundă pe teritoriul Coreei de Nord în caz de război, în situații de criză, pentru, de exemplu, a-l ucide pe Kim Jong-un”.

Potrivit rapoartelor din presa locală, forțele speciale americane își vor sfătui colegii sud-coreeni cu privire la îmbunătățirea abilităților și utilizarea echipamentelor pentru operațiuni speciale. Părțile vor discuta, de asemenea, posibile instruiri comune.

„Dar, se pare că părțile lucrează la scenarii de infiltrare în Coreea de Nord pentru a elimina conducerea militaro-politică în cazul unei escalade grave în peninsulă. Pentru Coreea de Sud, acest lucru este necesar pentru a preveni un atac nuclear din partea Nordului. La urma urmei, decizia privind utilizarea armelor nucleare este luată de liderul țării”, scrie Telegram/Rybar.

Totuși, posibilitatea implementării unei astfel de idei nu este menționată prea des la Seul - ultima dată când ministrul Apărării a discutat deschis despre asta a fost sub președintele anterior. Și în decembrie 2023, actualul șef al Apărării a vorbit despre o astfel de operațiune.

Luna trecută, Coreea de Nord a declarat că a organizat un exercițiu de „contraatac nuclear” cu unitățile sale multiple de lansare de rachete, ca răspuns la recentele exerciții militare Coreea de Sud-SUA, inclusiv un exercițiu aeropurtat între forțele lor speciale, cu scopul incursiunii în Nord.


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 A început Coldea să vorbească? / „Sebastian Ghiță este folosit, în prezent, de unii decizionali de la Belgrad și are legături cu o serie de interfețe ec…

3 Uite o chestie care chiar merită citită...

4 1.000.000 lei într-un singur an

5 Încă un șef de Poliție „decapitat” de DNA!