Rusia susține că obiectivul „demilitarizării” Ucrainei a fost „în mare parte finalizat”

Rusia susține că obiectivul „demilitarizării” Ucrainei a fost „în mare parte finalizat”

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, a declarat că sarcina Rusiei privind așa-numita "demilitarizare" a Ucrainei ar fi fost în mare parte îndeplinită.

Dmitri Peskov FOTO: Profimedia

Într-adevăr, Ucraina a fost puternic militarizată la momentul începerii (operațiunii sale militare speciale, așa cum Federația Rusă numește războiul împotriva Ucrainei – ed.). Și, așa cum a declarat președintele rus Vladimir Putin, una dintre sarcini a fost demilitarizarea Ucrainei.

De fapt, această sarcină este în mare parte finalizată. Ucraina folosește din ce în ce mai puțin din armele sale. Și din ce în ce mai mult folosește sistemele de armament cu care țările occidentale îl furnizează", a declarat Peskov, conform Ukrainska Pravda .

Peskov a adăugat că țările NATO, conduse de Statele Unite, se "implică" din ce în ce mai mult în "conflict". "Țările din Vest, și anume alianța nord-atlantică, sub conducerea Washingtonului, se implică din ce în ce mai mult – direct și indirect – în acest conflict. Ei intervin în acest conflict și devin parte la conflict. Desigur, acest lucru duce la prelungirea conflictului. Acest lucru face ca situația din Europa să devină mai tensionată și mai imprevizibilă. Și, desigur, acest lucru obligă Rusia să aplice măsuri mai decisive pentru a asigura siguranța oamenilor din Donbas și securitatea Federației Ruse."

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?