Rusia susţine că Ucraina a lansat peste 70 de drone spre Crimeea de la începutul acestui an

Rusia susţine că Ucraina a lansat peste 70 de drone spre Crimeea de la începutul acestui an

Moscova a afirmat joi că până în prezent, în acest an, Ucraina a lansat peste 70 de drone în direcţia peninsulei anexate Crimeea, potrivit secretarului Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, informează EFE.

Centrală electrică din Crimeea atacată cu drona

"De la începutul acestui an, numai în direcţia Crimeei, formaţiunile armate ucrainene au efectuat peste 70 de atacuri cu vehicule aeriene fără pilot", a declarat Patruşev la o reuniune la Krasnodar pe tema securităţii în Districtul Militar Sud.

Oficialul rus a spus că tentativele de atacuri cu drone aeriene şi navale, precum şi bombardamentele cu rachete şi artilerie ale Forţelor Armate ale Ucrainei reprezintă o ameninţare deosebită la adresa securităţii populaţiei, scrie Agerpres.

De regulă, ţintele sunt infrastructura energetică şi industrială, distrugerea vieţii civile şi a sănătăţii umane, a subliniat el.

De asemenea, Patruşev a subliniat că, pentru a asigura securitatea locuitorilor din regiunile Districtului Federal Sud , trebuie acordată o atenţie prioritară prevenirii sabotajelor şi atacurilor teroriste, "ţinând cont de situaţia operaţională actuală".

În acest scop, trebuie protejate infrastructura de transport, energetică, instalaţiile biologice şi chimice, structurile hidraulice, organizaţiile educaţionale şi alte locuri cu prezenţă masivă a oamenilor, a declarat Patruşev.

La rândul său, reprezentantul preşedintelui rus în Districtul Sud, Vladimir Ustinov, a denunţat faptul că 54% dintre adăposturi (peste 1.700) nu sunt pregătite să primească oameni în caz de urgenţă şi că există în continuare deficienţe în sistemul de alertare a populaţiei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?