Rusia trimite un avion în București pentru a prelua diplomați ai Moscovei „refuzați” de MAE

Rusia trimite un avion în București pentru a prelua diplomați ai Moscovei „refuzați” de MAE

După misteriosul zbor realizat în Statele Unite, „Escadrila Specială de Aviație“ a Rusiei mai primește o misiune și va trimite sâmbătă, 1 iulie, la București, tot un avion de tip Ilyushin Il-96 pentru a-i repatria pe diplomații ruși, în urma deciziei României din 8 iunie.

FOTO Captură video

Este vorba de preluarea a 11 diplomați și de 29 de persoane încadrate oficial la personal tehnico-administrativ după ce, la începutul lunii iunie, Ministerul Afacerilor Externe a solicitat ambasadei Rusiei la București să-și reducă personalul, arată boardingpass.ro . Conform unor date, guvernul de la Moscova trimite la București un avion înmatriculat RA-96017, iar ruta pe care avionul guvernului rus va zbura spre București va fi prin sud-vestul Rusiei și prin spațiul aerian turc. Intrarea în spațiul aerian românesc va fi prin zona Constanței, dinspre Marea Neagră.

Numai 14 aparate funcționale

Ilyushin Il-96 este un avion de pasageri cvadrimotor widebody lung-curier introdus de Rusia în 1992. La 11 august 2009, ministrul rus al Industriei și Comerțului, Viktor Kristenko, a anunțat că fabricarea Il-96 va înceta. În special, varianta Il-96-300 a fost considerată inferioară omologilor de la Boeing și Airbus, iar producătorul nu a făcut rost de comenzi care să asigure o producție de masă viabilă din punct de vedere comercial, producând doar o aeronavă pe an. Ulterior, la 9 octombrie 2015, autoritățile ruse au anunțat că poate fi produsă o versiune actualizată a lui Il-96, iar decizia a fost luată din cauza situației diplomatice dintre Rusia și Occident și a dependenței industriei aerospațiale ruse de Airbus și Boeing.

În prezent, 10 aeronave Ilyushin Il-96 sunt operate de guvernul Rusiei, iar alte 4 aparate sunt exploatate de compania Cubana de Aviación.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat