Rusia: Un adept al ''Martorilor lui Iehova'', condamnat la şase ani de închisoare pentru extremism

Rusia: Un adept al ''Martorilor lui Iehova'', condamnat la şase ani de închisoare pentru extremism

Un tribunal din oraşul siberian Novosibirsk (Rusia) l-a condamnat miercuri pe un adept al organizaţiei religioase 'Martorii lui Iehova' la şase ani de închisoare, după ce l-a găsit vinovat de activităţi extremiste, transmite Reuters.

Iuri Saveliev (66 de ani) a fost condamnat de o instanţă din Novosibirsk (oraş situat la 2.800 kilometri est de Moscova), a declarat avocatul său, Vitali Svinţov. Acesta a anunţat că va contesta decizia.

''A-l condamna pe Iuri, un creştin paşnic în vârstă de 66 de ani, la şase ani de închisoare este evident absurd'', a afirmat Jarrod Lopes, un purtător de cuvânt din SUA al grupării religioase.

''De asemenea, condamnarea sfidează normele internaţionale privind drepturile omului şi acesta este motivul pentru care Uniunea Europeană, Marea Britanie, SUA şi ONU i-au cerut în mod repetat Rusiei să pună capăt persecuţiei sistematice a 'Martorilor lui Iehova' '', a adăugat Lopes.

Procurorii ceruseră o pedeapsă de opt ani de închisoare contra lui Iuri Saveliev.

În 2017, Curtea Supremă a Rusiei a hotărât că gruparea 'Martorii lui Iehova' este organizaţie ''teroristă'' şi a ordonat desfiinţarea sa, o decizie care a fost urmată de o represiune în care au fost întemniţaţi zeci de simpatizanţi ai grupării şi au fost puşi sub acuzare alte câteva sute. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia