Rusia urmărește îndeaproape exercițiile NATO în Marea Neagră

Rusia urmărește îndeaproape exercițiile NATO în Marea Neagră

Ministrul apărării din Rusia, Serghei Șoigu, a dat asigurări miercuri că urmărește îndeaproape exercițiile NATO în Marea Neagră, la care participă vase din SUA, Spania și Ucraina, transmite EFE.

'În aceste momente vedem și controlăm tot ceea ce se întâmplă acolo. Sperăm ca manevrele să se desfășoare într-o atmosferă cât mai sigură, fără vreo sfidare la adresa Rusiei', a declarat Șoigu, citat de mass media locale. În orice caz, a insistat ministrul apărării rus, 'suntem pregătiți să înfruntăm aceste sfidări', adăugând că au fost luate 'toate măsurile' pentru a supraveghea flotila aliată din Marea Neagră. 'În Marea Neagră a intrat și continuă să intre o importantă flotilă de nave', a precizat Serghei Șoigu.

Exercițiul multinațional Sea Shield 17, programat să se desfășoare în perioada 1-10 februarie, reunește 2.800 de militari din Bulgaria, Canada, Grecia, România, Spania, SUA, Turcia și Ucraina, 16 nave de suprafață, un submarin și zece aparate de zbor ale României și partenerilor. În cadrul exercițiului, vor fi puse în aplicare proceduri standard NATO de luptă împotriva amenințărilor aeriene, submarine și de suprafață.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria