Rusia va efectua primul test de zbor al noii nave spaţiale Oryol în 2023

Rusia va efectua primul test de zbor al noii nave spaţiale Oryol în 2023

Primul test de zbor al navei spaţiale ruse de ultimă generaţie Oryol (vultur) este programat pentru august sau septembrie 2023, a declarat luni Dmitri Rogozin, directorul agenţiei spaţiale ruse Roscosmos, relatează Xinhua.

Nava spaţială va fi trimisă în spaţiu cu ajutorul rachetei de tip Angara-A5, a afirmat Rogozin în cadrul unei conferinţe de presă la cosmodromul Vostocinîi din regiunea Amur din Extremul Orient rus.

El a verificat de asemenea lucrările de construcţie la complexul de lansare pentru racheta Angara-A5 şi a afirmat că instalaţia trebuie finalizată până la sfârşitul anului 2022.

Dezvoltarea navei spaţiale Oryol, numită anterior Federatsiya (federaţia), se află în desfăşurare de 10 ani.

Primul test de zbor fără echipaj a fost iniţial planificat pentru 2015 şi primul zbor cu echipaj pentru 2018, însă datele au fost schimbate de mai multe ori.

Rusia intenţionează să testeze nava spaţială Oryol, inclusiv zboruri cu echipaj spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS), înainte de a trimite astronauţi pe Lună folosind acest vehicul spaţial. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

2 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

3 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

4 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”

5 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”