Rusia va începe să întâmpine probleme în a produce suficient echipament militar pentru a-şi susţine războiul în Ucraina, susţin Serviciiile de Informaţii britanice

Rusia va începe să întâmpine probleme în a produce suficient echipament militar pentru a-şi susţine războiul în Ucraina, susţin Serviciiile de Informaţii britanice

În raportul zilnic despre război, Ministerul Apărării din Regatului Unit a spus că sancţiunile occidentale şi „lipsa de expertiză” din Rusia ar putea fi factori problematici majori pentru producţia de echipamente.

În document se vorbeşte şi despre sistemele optice de înaltă calitate şi electronica avansată drept domeniile cele mai labile ale Rusiei, care ar putea „submina eforturile ţării de a înlocui echipamentele pierdute în Ucraina”.

De asemenea, se mai preconizează că anunţul privind creşterea masivă a cheltuielilor pentru apărare în Rusia va rezolva doar parţial problemele.

Raportul a citat un anunţ făcut de un oficial rus care a spus că se aşteaptă ca cheltuielile pentru apărare în 2022 să crească cu 600-700 de miliarde de ruble (49-57 de miliarde de lei).

Anul trecut, Rusia s-a plasat pe locul 5 în topul ţărilor care au alocat cel mai mare buget pentru cheltuielile militare, puţin sub Marea Britanie şi India, dar zdrobită în clasament de SUA şi China, potrivit Statista.

Raportul a apărut după ce un fost prim-ministru al Rusiei, Mihail Kasianov (2000-2004) a avertizat că „dacă Ucraina va cădea, statele baltice vor fi următoarele ”, referindu-se la Estonia, Letonia şi Lituania.

Pe front, situaţia pare să se intensifice. Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, susţine că bătălia de la Severodoneţk va rămâne ca fiind una dintre „cele mai brutale” pe care le-a văzut vreodată Europa.

În timpul discursului său adresat naţiunii în fiecare seară, Zelenski a spus: „Costul uman al acestei bătălii este foarte mare pentru noi. Este pur şi simplu terifiant.

„Bătălia pentru Donbas va fi, fără îndoială, amintită în istoria militară ca fiind una dintre cele mai violente bătălii din Europa”, scrie Business Insider.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro