Rusia: Viktoria Skripal, nepoata fostului agent Serghei Skripal, candidează pentru un loc într-un legislativ regional

Rusia: Viktoria Skripal, nepoata fostului agent Serghei Skripal, candidează pentru un loc într-un legislativ regional

Viktoria Skripal, nepoata fostului agent dublu Serghei Skripal, otrăvit cu un agent neurotoxic în Marea Britanie în urmă cu câteva luni, candidează pentru un loc în legislativul regiunii Iaroslavl, din centrul Rusiei, din partea partidului social-democrat Rusia Justă, a declarat marţi pentru agenţia dpa o purtătoare de cuvânt a acestei formaţiuni.

Viktoria Skripal locuieşte în Iaroslavl, care se învecinează cu regiunea Moscova, şi are 'o poziţie politică civică activă', a indicat purtătoarea de cuvânt, fără alte detalii.

Viktoria Skripal este o susţinătoare a partidului Rusia Justă şi intenţionează să intre în rândurile acestuia.

Unchiul său Serghei Skripal, 66 de ani, şi verişoara sa Iulia, 33 de ani, au fost găsiţi în stare de inconştienţă pe o bancă din oraşul Salisbury, sudul Angliei, în ziua de 4 martie, şi s-au aflat în stare critică mai multe săptămâni. Serghei şi Iulia Skripal au fost externaţi între timp din spital.

Guvernul britanic a acuzat Rusia că se află în spatele otrăvirii celor doi cu un agent neurotoxic, însă Moscova a negat orice implicare.

Otrăvirea celor doi Skripal a provocat o criză diplomatică între Occident şi Moscova, peste 20 de state expulzând diplomaţi ruşi în semn de solidaritate cu Marea Britanie. Rusia a răspuns expulzând un număr identic de diplomaţi ai respectivelor state. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?