Ruşii acuză că „drone kamikaze” ucrainene au lovit în apropierea centralei nucleare Zaporojie

Ruşii acuză că „drone kamikaze” ucrainene au lovit în apropierea centralei nucleare Zaporojie

Trei drone de luptă „au lansat o lovitură masivă pe teritoriul centralei Zaporojie”, a spus Vladimir Rogov, unul dintre oficialii ruşi, estimând că acestea erau echipate cu câteva kilograme de TNT. Reactorul nu a fost avariat, iar nivelurile de radiaţii sunt normale”, a adăugat el, citat de cotidianul The Telegraph . Rogov a mai precizat pentru canalul rus Solovyov Live că „dronele probabil nu au ţintit reactoarele nucleare. Scopul principal a fost să sperie oamenii”, a spus susţinătorul înflăcărat al ocupaţiei ruse.

Cel puţin 11 angajaţi au fost răniţi în atac, au declarat miercuri reprezentanţi ai administraţiei din Energodar.

Instituţiile de presă ucrainene au publicat miercuri câteva videoclipuri în care se observă un nor negru de fum care se ridica lângă ceea ce a fost descrisă drept o bază militară rusă.

Specialiştii AIEA şi-au anulat vizita

Rusia controlează centrala nucleară după ce a capturat cea mai mare parte a regiunii Zaporojie. Forţele ruse au bombardat zona din apropierea centralei nucleare la sfârşitul lunii februarie.

La scurt timp, Moscova a chemat experţi de la Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) să inspecteze cea mai mare centrală nucleară din Europa, dar AIEA a trebuit să anuleze o vizită luna trecută, după ce guvernul ucrainean a protestat faţă de decizia călătoriei, spunând că ar echivala cu tolerarea ocupaţiei ruse, se arată în The Telegraph .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...