Rușii au bombardat pontonul de pe malul ucrainean. Navrom BAC își suspendă activitățile de la Isaccea VIDEO

Rușii au bombardat pontonul de pe malul ucrainean. Navrom BAC își suspendă activitățile de la Isaccea VIDEO

Navrom BAC și-a suspendat trecerile peste Dunăre de la Isaccea (Tulcea), către Ucraina, după ce noaptea trecută, rușii au atacat din nou portul ucrainean Orlovka, aflat în apropiere de Isaccea. Exploziile au afectat și pontonul utilizat de bacurile Navrom.

Un nou atac cu drone la granița României FOTO. Captura video

Potrivit companiei Navrom, în urmă atacurilor cu drone din noaptea 5/6 octombrie 2023, cele două bacuri ale Navrom Galați care asigura transportul pasagerilor și autovehiculelor pe Dunăre, între localitatea ucraineană Orlovka și cea tulceană, Isaccea nu circulă, acestea fiind andocate pe malul românesc. În momentul atacului, cele două bacuri se aflau pe malul românesc, că urmare a alarmei antiaeriene.

Exploziile au afectat și pontonul la care acostau bacurile, acesta fiind scufundat.

În prezent, autoritățile portuare ucrainene și Navrom Bac Galați încearcă recuperarea pontonului din apă, precum și evaluarea pabugelor. Deocamdată, cursele cu bacul sunt suspendate.

„Traficul prin PTF Isaccea este închis total din cauza atacurilor de azi noapte de pe partea ucraineană (PTF Orlovka). Astfel, traficul pe ieşire este redirecționat către Galaţi Rutier. Cele doua bacuri care asigură traversarea de pe un mai pe altul al Dunării sunt ancorate pe malul românesc”, a anunțat Garda de Coastă.

Atacul rusesc cu drone a fost filmat de martori de pe malul românesc, de la Isaccea. Atacul a vizat vama Orlivka, peste Dunăre de orașul românesc Isaccea. Oamenii au primit mesaje Ro-Alert.

Potrivit presei ucrainene, 11 drone au fost doborâte de apărarea antiaeriană în regiunile Odesa și Mikolaiv.

Ultimul atac al Rusiei în zona Ismail a avut loc la 26 septembrie 2023. În urma atacului, care a durat peste două ore, au fost avariate o clădire din port, depozite şi peste 30 de camioane şi autoturisme, a anunţat pe canalul Telegram guvernatorul regiunii Odesa Oleh Kiper.

Doi şoferi de camion au fost răniţi, unul din ei având nevoie de îngrijiri în spital.

Apărarea antiaeriană a doborât 26 din cele 38 de drone iraniene de tip Shahed lansate de ruşi, a anunțat armata ucraineană.

Punctul de trecere a frontierei spre Giurgiulești (Republica Moldova) este cel mai apropiat pentru cei care vor să ajungă în Ucraina pe la punctul închis de la Isaccea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat