Ruşii au instalat lansatoare de rachete la centrala nucleară Zaporojie şi au tras asupra regiunilor Nikolaev şi Dnipro

Ruşii au instalat lansatoare de rachete la centrala nucleară Zaporojie şi au tras asupra regiunilor Nikolaev şi Dnipro

„Ocupanţii ruşi au instalat sisteme de lansare a rachetelor pe teritoriul centralei nucleare din Zaporojie", a declarat preşedintele Energoatom, Petro Kotin, pe Telegram, după un interviu televizat acordat canalului ucrainean United News.

„Situaţia (de la uzină) este extrem de tensionată, iar tensiunea creşte pe zi ce trece. Ocupanţii îşi aduc acolo echipamentele, inclusiv sisteme de rachete cu care au lovit deja peste râul Nipru şi pe teritoriul Nikopol", la 80 km sud-vest de Zaporojie, a afirmat Kotin.

Până la 500 de militari ruşi se află la locul uzinei şi o „controlează", a mai adăugat preşedintele Energoatom.

Aproape întreaga ţară a fost în stare de alertă aeriană pe timpul nopţii de vineri spre sâmbătă şi mai multe atacuri au fost denunţate de surse oficiale şi neoficiale pe reţelele de socializare, precum în regiunile Nikolaev şi Doneţk.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a informat, vineri seară, că au avut loc atacuri în Dnipro , situat în est, Kremenciuk (situat în sud-est de Kiev) şi în regiunea Kievului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Mi-a ajuns, nu se va mai repeta aventura” / Cea mai săracă țară din UE, prezentată lumii întregi de un celebru vlogger

2 Foarte interesante amănunte...

3 Cine este bătrâna putred de bogată din rețeaua grupării Coldea-Dumbravă. A semnat un contract de consultanță cu avocatul Trăilă

4 VIDEO Cum arată acum prima și singura autostradă construită de chinezi în România

5 Un jurnalist spaniol le sugerează românilor și slovacilor „blatul perfect”