Ruşii au instalat lansatoare de rachete la centrala nucleară Zaporojie şi au tras asupra regiunilor Nikolaev şi Dnipro

Ruşii au instalat lansatoare de rachete la centrala nucleară Zaporojie şi au tras asupra regiunilor Nikolaev şi Dnipro

„Ocupanţii ruşi au instalat sisteme de lansare a rachetelor pe teritoriul centralei nucleare din Zaporojie", a declarat preşedintele Energoatom, Petro Kotin, pe Telegram, după un interviu televizat acordat canalului ucrainean United News.

„Situaţia (de la uzină) este extrem de tensionată, iar tensiunea creşte pe zi ce trece. Ocupanţii îşi aduc acolo echipamentele, inclusiv sisteme de rachete cu care au lovit deja peste râul Nipru şi pe teritoriul Nikopol", la 80 km sud-vest de Zaporojie, a afirmat Kotin.

Până la 500 de militari ruşi se află la locul uzinei şi o „controlează", a mai adăugat preşedintele Energoatom.

Aproape întreaga ţară a fost în stare de alertă aeriană pe timpul nopţii de vineri spre sâmbătă şi mai multe atacuri au fost denunţate de surse oficiale şi neoficiale pe reţelele de socializare, precum în regiunile Nikolaev şi Doneţk.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a informat, vineri seară, că au avut loc atacuri în Dnipro , situat în est, Kremenciuk (situat în sud-est de Kiev) şi în regiunea Kievului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...