Ruşii au luat foc: Reacţie violentă după îndemnul lui Kasatkina pentru conaţionalii ei

Ruşii au luat foc: Reacţie violentă după îndemnul lui Kasatkina pentru conaţionalii ei

Daria Kasatkina e omul zilei în sportul mondial! În primul rând, după cum Adevărul a scris aici, ea a devenit ultima jucătoare din circuitul WTA care a recunoscut că e lesbiană. N-a fost singura afirmaţie incendiară făcută de Kasatkina, în cadrul unui interviu acordat pe Youtube.

În continuarea dialogului cu un blogger din ţara sa, Kasatkina s-a referit şi la excluderea ruşilor de la sportul mondial după declanşarea războiului din Ucraina. Potrivit Eurosport , Daria a insistat că, în acest context, schimbarea naţionalităţii poate fi o soluţie pentru sportivii ruşi, mai ales că Jocurile Olimpice de la Paris (26 iulie – 1 august 2024) se apropie. De curând, Elena Rybakina, născută la Moscova, a câştigat Wimbledon, unde a putut juca, spre deosebire de conaţionalii săi, pentru că, începând din 2018, a ales să evolueze sub steagul Kazahstan-ului.

Ce a spus Daria Kasatkina?

*Cred că generaţia care are acum 16-17 ani are încă o şansă. Ei joacă deja, există şanse să plece şi să joace pentru alte ţări. N-au fost norocoşi, dar încă mai au o şansă.

*Cred că mulţi copii talentaţi, ai căror părinţi vor avea ocazia, îşi vor schimba, probabil, cetăţenia. Ca să fiu sinceră, avem deja astfel de întrebări cu toţii, pentru că am văzut cu toţii, am fost suspendaţi de la Wimbledon şi nu ştim ce se va întâmpla în continuare. Şi chiar pot să le spun copiilor: dacă există o astfel de oportunitate, oameni buni, schimbaţi-vă cetăţenia şi mergeţi să vă îndepliniţi visurile!

Reacţie virulentă din Rusia după îndemnul lui Kasatkina

După aceste declaraţii, ruşii au luat foc, pur şi simplu! Potrivit Eurosport , deputat al Dumei de Stat (camera inferioară a Parlamentului Federaţiei Ruse), Roman Teryushkov a criticat-o vehement pe cea mai bună jucătoare de tenis din Rusia.

„Un exemplu viu al şcolii de individualişti, adepţi ai Occidentului. Văd în astfel de apeluri promovarea trecerii sportivilor noştri la echipele naţionale ale altor ţări, de fapt, o crimă împotriva statului“, a spus Teryushkov despre îndemnul lui Kasatkina.

Federaţia noastră nu mai există pentru Federaţia Internaţională de tenis. Lucrurile sunt în aer în privinţa Jocurilor Olimpice. Schimbarea cetăţeniei? Vom vedea.

Daria Kasatkina 12 WTA

Am înţeles că, dacă îţi schimbi cetăţenia, ai voie să participi la Wimbledon. Dacă vom fi excluşi din toate competiţiile, eu vreau să-mi continui cariera şi atunci una dintre opţiuni ar fi schimbarea cetăţeniei.

Andrey Rublev 8 ATP

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale