Rușii caută pe Google „cum să-ți rupi mâna acasă”, după ce Putin a anunțat mobilizarea parțială

Rușii caută pe Google „cum să-ți rupi mâna acasă”, după ce Putin a anunțat mobilizarea parțială

Căutările pe Google pentru „cum să-ți rupi o mâna acasă” au explodat în Rusia, după ce președintele rus Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială pentru războiul din Ucraina, relatează Newsweek .

Rușii caută modalități de a scăpa de mobilizarea parțială. Foto: Arhivă Adevărul

Liderul de la Kremlin a afirmat că „doar cetățenii care se află în prezent în rezervă – mai presus de toate, cei care au servit în forțele armate și au anumite specialități militare”, vor fi recrutați în baza decretului, care a intrat în vigoare miercuri.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, care a vorbit după discursul lui Putin, a declarat că 300.000 de oameni cu „experiență militară anterioară” vor fi mobilizați în primă fază.

La scurt timp după cele două declarații, căutările pe Google cu „как сломать руку в домашних условиях” sau „cum să-ți rupi o mâna acasă”, au explodat în toată Rusia, iar oamenii se gândesc că rușii ar putea recurge la gesturi extreme pentru a evita să lupte în războiul din Ucraina.

Google Trends clasifică termenii de căutare de la zero la 100 pe o perioadă de timp, zero reprezentând punctul de interes minim și 100 maxim.

Potrivit datelor Google Trends din ultimele șapte zile, nu au fost înregistrate căutări pentru „cum să-ți rupi mâna acasă” la ora 2 dimineața ET, atunci când Vladimir Putin a făcut anunțul în discursul său televizat adresat națiunii.

Cu toate acestea, până la ora 4 dimineața ET, acesta a crescut la 38 din 100, arătând o creștere dramatică a căutărilor.

De asemenea, căutările pe Google în Rusia au crescut foarte mult, miercuri, pentru expresii precum „mobilizare", „cum poți pleca din Rusia", „adresarea lui Putin", sau „cum poți scăpa de armată".

În discursul său, Putin a afirmat că o mobilizare parțială va fi „pe deplin adecvată amenințărilor cu care ne confruntăm, și anume protejarea patriei noastre, a suveranității și integrității sale teritoriale, pentru a asigura securitatea poporului nostru în teritoriile eliberate".

Mai mult decât atât, el a avertizat țările NATO că Rusia are la dispoziție „arme de distrugere”, făcând aluzie la armele nucleare.

Vom folosi toate mijlocele pentru a ne apăra. Rusia trebuie să-și apere suveranitatea cu toate mijlocele pe care le avem”, a mai adăugat Vladimir Putin.

Autoritățile separatiste din regiunile ocupate Lugansk, Donețk, Herson și Zaporojie au anunțat, marți, organizarea unor referendumuri pentru aderarea oficială la Rusia. Conform oficialilor ruși, referendumurile din Republica Populară Donețk (DNR) și Republica Populară Lugansk (LNR) vor avea loc în perioada 23-27 septembrie.

Consilierul pentru Securitate Naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, a condamant „referendumurile false” care „vor fi manipulate”.

Permiteți-mi să fiu clar, dacă se întâmplă acest lucru ... Statele Unite nu vor recunoaște niciodată pretențiile Rusiei față de orice părți presupuse anexate ale Ucrainei. Nu vom recunoaște niciodată acest teritoriu ca fiind altceva decât o parte a Ucrainei”.

Protestele împotriva mobilizării parțiale au fost planificate, miercuri seara, la ora locală 19:00, în orașele din Rusia.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / Denise Rifai contraatacă „sexual”: „Nu vă căutați acum în pantaloni căci nu veți găsi mare lucru!”

2 Generalul Coldea, filat și fotografiat pe aeroportul din Geneva și în avion...

3 O imagine care va aduce gheață în chiloții multor pesediști...

4 Simplă speculație de presă?

5 Bădălău a refuzat să dea declarații la DNA / Procurorii au înregistrări video de la toate discuțiile pesedistului cu denunțătorul său, primarul Dan Pasa…