Rușii dau vina pe „utilizarea masivă” a telefoanelor pentru măcelul de la Makiivka: 89 de morți până acum VIDEO

Rușii dau vina pe „utilizarea masivă” a telefoanelor pentru măcelul de la Makiivka: 89 de morți până acum VIDEO

Ministerul rus al Apărării a transmis, marți seară, că 89 de soldați ruși au murit în urma atacului ucrainean lansat la Makiivka, în estul Ucrainei, relatează AFP, conform Agerpres .

Peste 80 de soldați ruși au murit în urma atacului de la Makiivka. FOTO Profimedia

Numărul camarazilor noştri morţi a ajuns la 89", a afirmat generalul Serghei Sevriukov într-un comunicat video publicat de Ministerul rus al Apărării. Au fost găsite trupuri noi în ruine, a explicat el.

În prezent, o comisie efectuează o anchetă asupra împrejurărilor" bombardamentului, a precizat el.

Dar este deja clar că principala cauză (...) o reprezintă pornirea şi utilizarea masivă de către personal a telefoanelor mobile în raza de acţiune a armelor inamice, contrar interdicţiei", a mai adăugat generalul.

Ministerul rus al Apărării a confirmat, luni, decesul a 63 de militari în urma atacului lansat de forțele ucrainene cu rachete HIMARS asupra unei clădiri unde ei staționau în Makiivka, oraș aflat sub controlul forțelor ruse în regiunea Donețk. Kievul a evocat un bilanț mai mare.

În Rusia s-au desfășurat, marți, adunări publice pentru a aduce un omagiu militarilor uciși. Decesul lor a provocat un șoc care a dezlănțuit un val de critici la adresa armatei, conform AFP.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?