Rușii dețin 12% din criptomonedele aflate în circulație la nivel mondial

Rușii dețin 12% din criptomonedele aflate în circulație la nivel mondial

Rușii dețin 16,5 trilioane de ruble (214 miliarde de dolari) în criptomonede, potrivit cifrelor guvernamentale.

Potrivit Bloomberg, rușii dețin aproximativ 12% din toate criptomonedele la nivel mondial. Conform a două surse apropiate de Kremlin, estimările privind deținerile cripto au fost stabilite prin studierea adreselor IP ale unora dintre cei mai importanți utilizatori ai schimburilor de criptomonede din țară. Analiza deținerilor cripto ale cetățenilor ruși este efectuată pentru a înțelege mai bine piața cripto și pentru a elabora noi reguli.

Rușii dețineau criptomonede în valoare de aproximativ 5 trilioane de ruble în decembrie 2021

Cea mai recentă estimare a deținerilor cripto este o creștere semnificativă față de statisticile împărtășite de Anatoly Aksakov, șeful comitetului pentru piețele financiare a Camerei inferioare, în decembrie. Rușii dețineau criptomonede în valoare de 5 trilioane de ruble în decembrie 2021, potrivit unui raport al presei locale, Tass.

Estimările apar în momentul în care Rusia încearcă să reglementeze sectorul cripto. În ultimele zile, au existat reacții mixte la încercarea Băncii Centrale de a interzice cripto-ul în țară, fostul președinte Dmitri Medvedev afirmând că o interdicție va provoca mai mult rău decât bine.

Banca Centrală consideră că criptomonedele ar trebui guvernate de un cadru de reglementare restrâns, așa cum este subliniat într-o foaie de parcurs. Această schimbare de abordare a survenit după ce Putin a făcut eforturi pentru a ajunge la un acord în această problemă.

El a recunoscut că, în timp ce bitcoinul implică un anumit risc din cauza volatilității sale, mineritul criptomonedei oferă țării un avantaj competitiv semnificativ.

Deoarece Rusia are avantajul de a putea livra energie electrică ieftină, rămâne a treia cea mai mare națiune de minare, conform bitcoinist .


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro