Rușii, după ce au luat la țintă apartamente și au ucis civili ucraineni: „Am distrus un depozit de armament”

Rușii, după ce au luat la țintă apartamente și au ucis civili ucraineni: „Am distrus un depozit de armament”

Ministerul rus al Apărării a susţinut miercuri că a distrus un depozit al armatei ucrainene în atacul cu rachete asupra regiunii Dnipropetrovsk soldat cu moartea unei femei.

FOTO Profimedia

„Pe aerodromul din Lozovoe, în regiunea Dnipropetrovsk, a fost distrus un depozit cu armament al Forţelor Aeriene ale Ucrainei”, susține Ministerul Apărării de la Moscova în raportul său zilnic despre evoluţia războiului din Ucraina.

Potrivit Kievului, un bombardament efectuat de ruși asupra unei localităţi din regiunea Dnipropetrovsk, în partea centrală a Ucrainei, a provocat moartea unei femei în vârstă de 31 de ani şi rănirea altor patru persoane, plus avarierea a opt locuinţe.

Ministerului rus al Apărării semnalează totodată continuarea luptelor în zonele localităţilor Andriivka şi Mariinka, în regiunea Doneţk, unde trupele ruse sunt în ofensivă.

Mai la vest, în regiunea Zaporojie, trupele ucrainene îşi continuă contraofensiva lansată la începutul lunii iunie.

Însă înaintările celor două armate sunt minime şi linia frontului care se întinde pe o lungime de peste 1.000 de kilometri nu s-a mişcat aproape deloc din luna noiembrie 2022, când armata rusă s-a retras din vestul regiunii Herson, adică partea situată pe malul drept al fluviului Nipru.

Primarul din Avdiivka a declarat la televiziune că situaţia a fost mai calmă în ultimele zile, dar trupele ruse pregătesc un nou asalt după ce au fost oprite de cele ucrainene.

Forţele ruse atacă de asemenea la nord de Avdiivka, în zona oraşului Kupiansk, în regiunea Harkov, relatează EFE, potrivit Agerpres .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?