Rușii nu uită și nu iartă. Cazul Simona Halep, comentat de presa de la Moscova: ”Karma, nu?”

Rușii nu uită și nu iartă. Cazul Simona Halep, comentat de presa de la Moscova: ”Karma, nu?”

Simona Halep a fost suspendată 4 ani pentru dopaj, iar cazul acesteia a fost comentat și de presa din Rusia. Moscoviții s-au legat de câteva declarații din trecut ale româncei, de când Maria Sharapova a fost în aceeași situație acum câțiva ani.

Maria Șarapova și Simona Halep, cele mai cunoscute jucătoare prinse dopate. Foto Mediafax

Simona Halep a primit pedeapsa maximă în cazul de dopaj în care e implicată, fiind suspendată 4 ani din tenis de către Tribunalul Sport Resolutions. Sportiva noastră a anunțat că va face apel la TAS, unde speră la anularea sau măcar la diminuarea sancțiunii.

Vestea suspendării drastice primite de Halep a avut ecouri puternice în presa internațională, iar rușii au reacționet și ei. Jurnaliștii din Moscova și-au adus aminte de cuvintele Simonei în cazul Mariei Șarapova, care a fost la rândul său suspendată din tenis pentru consum de substanțe interzise (15 luni, între 2016 și 2017). Atunci, Halep spunea că este foarte atentă la update-urile WADA privind substanțele interzise, iar rușii subliniază acum că românca a greșit, deși anterior era o militantă activă împotriva dopajului.

Nu e în regulă să primească wild-card

"În mod surprinzător, Halep a fost anterior un activist anti-doping activ. Simona a criticat-o dur pe rusoaica Maria Șarapova (suspendată pentru folosirea meldoniumului) și a fost împotrivă atunci când sportiva noastră a fost invitată la turnee. Acum, românca este însăși suspendată. Mai mult, pentru o perioadă mult mai lungă. Karma, nu?", au scris rușii de la Sport24.ru.

În trecut, după ce Maria Șarapova era suspendată pentru dopaj cu Meldonium, Simona Halep avea un comentariu vehement: „Nu am vorbit cu ea până acum, nu văd niciun motiv să vorbesc cu ea nici de această dată”. Iar apoi, după ce rusoaica a primit un wild-card, la revenirea după suspendare, românca a avut o nouă reacție de dezaprobare: „Pentru copii, pentru tinerii jucători, nu e în regulă să ajuți cu wildcard o jucătoare suspendată pentru dopaj. Nu e vorba despre Maria Șarapova aici, ci despre toți jucătorii care sunt găsiți dopați. Nu pot să sprijin ce a făcut directorul turneului, dar, de asemenea, nu pot să judec”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat