Rușii plănuiesc „mobilizarea” în teritoriile ocupate din Ucraina

Rușii plănuiesc „mobilizarea” în teritoriile ocupate din Ucraina

Din pricina victimelor de pe front, autoritățile ruse intenționează să efectueze „mobilizarea” populației masculine în teritoriile ocupate temporar. Bărbaților li s-a interzis să părăsească zonele populate, conform raportului Statului Major al Forţelor Armate ale Ucrainei, relatează Ukrainska Pravda .

Autoritățile ruse au introdus o stare de asediu în regiunile Harkov și Herson. FOTO EPA-EFE

Autoritățile de ocupație consolidează măsurile administrative și de poliție în teritoriile ocupate temporar din regiunile Harkov și Herson. Intrarea și ieșirea din acestea sunt interzise și a fost introdusă o stare de asediu.

Au fost realizate percheziții în spațiile rezidențiale în microdistrictul Skhidnyi din orașul Herson, din care poate fi văzut podul rutier Antonovski. Forțele invadatoare i-au avertizat pe locuitorii din Nova Kahovka și Kozațke că vor deschide focul pentru a ucide dacă se vor apropia de punctele de trecere.

În cursul zilei de sâmbătă, 10 septembrie, armata rusă a lansat 16 rachete și 34 de lovituri aeriene, afectând 28 de așezări, inclusiv Slavhorod, Velika Pisarivka, Veliki Prokhodi, Avdiivka, Nevelske, Marinka, Neskuchne, Velika Novosilka, Dnipro și Bruskînske.

În proximitatea regiunii Harkov, unitățile din Divizia a 3-a Infanterie Motorizată a Armatei 20 au rămas fără rute de aprovizionare. În aceeași zonă, au fost raportate numeroase victime rusești. Peste 75 de militari ruși au fost răniți, ulterior au fost transportați la Valuyki din regiunea Belgorod din Federația Rusă, iar peste o sută de ocupanți ruși au fost evacuați din Belgorod la Moscova.

Situația de pe fronturile Volyn și Polissia nu s-a schimbat semnificativ.

Armata rusă a tras din tancuri, mortiere, tuburi și rachete de artilerie în următoarele zone:

  • În direcția Siverskyi - în apropiere de Bilopillia, Lynove și Hrabovske, regiunea Sumî;
  • Pe frontul Harkov - în zonele așezărilor din Liutivka, Tîmofiivka, Demetivka, Zolociv, Sosnivka, Pytomnyk, Ruski Tyshky, Cherkaski Tyshky și Borshchova;
  • Pe frontul Sloviansk - în și în jurul așezărilor din Sloviansk, Dolyna, Krasnopillia, Velika Komyshuvakha, Dovhenke și Dmytrivka;
  • Pe frontul Kramatorsk - în zonele așezărilor din Kryva Luka, Pyskunivka, Sydorove și Rozdolivka;
  • Pe frontul Bahmut - în zonele așezărilor Vesela Dolyna, Soledar, Bakhmutske, Bakhmut, Yakovlivka, Bilohorivka și Vesele;
  • Pe frontul Avdiivka - în apropiere de Avdiivka, Opytne, Vodiane, Pervomaiske, Karlivka și Krasnohorivka;
  • Pe frontul Novo-Pavlovka - în apropiere de Velyki Novosilky, Shevchenko, Vuhledar și Marinka;
  • Pe frontul Zaporojie - în zonele așezărilor din Huliaipole, Rivnopillia, Novosilka, Vilne Pole, Chervone și Malynivka;
  • Pe frontul Pivdennyi Buh - în zonele de așezări Myrne, Stepova Dolyna, Bila Krynytsya , Sukhyi Stavok, Liubomyrivka, Bezimenne și Nova Zoria.

Armata ucraineană a respins atacurile inamice în zonele așezărilor Sosnivka, Maiorsk, Mykolaivka Druha, Zaitseve, Vesela Dolyna, Soledar, Bakhmut, Pisky, Pervomaiske și Novomykhailivka.

În aceeași ordine de idei, forțele aeriene ucrainene au lansat 23 de atacuri. Au fost distruse patru sisteme de apărare aeriană, 4 de puncte puternice și 15 locuri în care erau depozitate echipamentele rusești.

Mai mult decât atât, unitățile de apărare aeriană ucrainene au distrus două avioane (Su-25 și Su-34), un elicopter de atac Ka-52, două UAV și o rachetă aeriană ghidată.

Totodată, au fost afectate două puncte de control pentru vehiculele aeriene fără pilot, diverse puncte forte și locuri în care erau concentrate armele și echipamentele militare ale armatei ruse. Un ponton de trecere și navele rusești care transportau echipamente militare au fost ținta atacurilor forțelor ucrainene.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

5 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?