Rușii și-ar dori neapărat Odesa și încă o treime din Ucraina. Ce se insinuează despre o altă așa-zisă operațiune specială

Rușii și-ar dori neapărat Odesa și încă o treime din Ucraina. Ce se insinuează despre o altă așa-zisă operațiune specială

Un așa-zis sondaj publicat de „Pravda”, publicație loială Kremlinului, susține că rușii își doresc neapărat anexarea altor regiuni ucrainene chiar dacă ar fi nevoiți „să moară” pe câmpul de luptă.

FOTO Shutterstock

Conform „Pravda”, circa 9.700 de cetățeni ruși cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani din 51 de regiuni au fost puși să-și exprime preferințele asupra teritoriilor ucrainene care ar mai trebui „eliberate”, adică ocupate și anexate ilegal. Participanții la respectivul sondaj, realizat - atenție! - pe rețelele de socializare, ar fi avut 20 de opțiuni la dispoziție sau să zică „gata, nu mai e cazul” pe lângă cele anexate deja, și anume Crimeea, Herson, Donețk, Luhansk și Zaporijjia.

Sociologii care au prezentat datele așa-zisului sondaj în cadrul unui eveniment numit „Fără frontiere” susțin că 91 la sută dintre respondenți s-au pronunțat pentru ocuparea întregii regiuni Zaporijjia, în timp ce 89% pentru „recuperarea” întregii regiuni Herson.

În plus, ei și-ar mai fi exprimat dorința anexării regiunilor Odesa, trecută ca fiind aleasă în proporție de 88 la sută, Harkiv (83 la sută), Dnipropetrosvk (76 la sută) și Mîkolaiv (76 la sută). De asemenea, 61 la sută dintre respondenți s-ar fi declarat în favoarea ocupării Kievului. Alte regiuni ucrainene considerate râvnite de ruși sunt Kirovohrad (58 la sută) și Sumî (52 la sută).

Cele mai puține voturi au fost trecute în rândurile regiunilor vestice ale Ucrainei, și anume Transcarpatia (10 la sută) și Galiția (Liov, Ivano-Frankivsk și Ternopil; 11 la sută). Regiunea Cernăuți, care a făcut parte din România Mare, a fost pusă cu un procentaj de 26 la sută.

Totodată, 21 la sută dintre respondenți s-ar fi pronunțat pentru alipirea întregii Ucraine la Rusia, în timp ce 19 la sută ar fi optat pentru încetarea anexărilor.

Respondenții ar mai fi fost întrebați dacă ar fi de acord cu „operațiuni militare speciale” în alte țări în cazul în care ar exista amenințări credibile și care ar pune în pericol viața populației de limbă rusă. 28 la sută ar fi optat „pentru”, 73 la sută „împotrivă”, în timp ce 77 la sută „în funcție de situație”.

Sondajul, care pare a fi întocmit într-un birou de la Kremlin, a fost atribuit unui centru numit „Grupul de Comunicare și Informații”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB