Ruşii şi-au aruncat în aer propriul tren cu muniţie şi echipamente, în încercarea de a se ascunde de sistemele HIMARS

Ruşii şi-au aruncat în aer propriul tren cu muniţie şi echipamente, în încercarea de a se ascunde de sistemele HIMARS

„La ora 8 dimineaţa, eşalonul a început să descarce. Se pare că, pentru a masca procesul de descărcare şi pentru a se proteja împotriva loviturilor HIMARS, ocupanţii au apelat la „cortină de fum”, La ora 11:20 s-a auzit o explozie”, conform unui raport al autorităţilor ucrainene citat de ZN .

Potrivit sursei citate, imediat după explozie, eşalonul a început să se mişte în direcţia Crimeei fără niciun avertisment. „Personalul militar al inamicului s-a împrăştiat panicat”.

Potrivit ofiţerilor ucraineni de informaţii, cauza exploziei a fost manipularea neglijentă a muniţiei în timpul descărcării sau un incendiu provocat de utilizarea greşită a pirotehnicii în timp ce încercau să creeze o „cortină”de fum.

Şeful biroului preşedintelui Ucrainei, Andri Ermak, a afirmat că SUA şi aliaţii săi vor furniza Ucrainei până la 30 de sisteme de rachete sol-aer HIMARS şi o mare cantitate de muniţie.

În prezent, 16 sisteme de artilerie cu rază lungă de acţiune, fabricate în SUA, şi mai multe lansatoare multiple de rachete M270 au fost deja livrate Ucrainei. Într-un nou pachet de ajutor militar, SUA a anunţat livrarea a încă patru sisteme HIMARS.

Anterior, ministrul ucrainean al Apărării, Oleksi Reznikov a declarat că sunt necesare 50 de sisteme de rachete HIMARS şi M270 pentru apărarea Ucrainei şi 100 pentru ofensivă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...