Ruşii şi-au îmbrăcat turelele tancurilor cu „corturi“ metalice VIDEO

Ruşii şi-au îmbrăcat turelele tancurilor cu „corturi“ metalice VIDEO

Tancurile medii T-62, care se pare că sunt reperate în regiunea de sud a Herson, sunt echipate de ruşi cu nişte „corturi” metalice, concepute pentru a atenua loviturile de rachete ghidate antitanc Javelin furnizate de partea americană Kievului, dar şi efectele rachetelor lansate de drone, arată sursa citată . Demersurile militarilor fostei Armate Roşii sunt greu de înţeles, mai ales că până şi tancurile ruseşti echipate cu blindaj reactiv-exploziv sunt destul de uşor de distrus de modernele sisteme de rachete antitanc ale forţelor armate ucrainene.

Sunt distruse câte 7 tancuri pe zi

De altfel, conform portalul militar Oryx Spioenkopp , Rusia a pierdut în acest război – vorbim de distrugeri probate cu imagini foto sau video – nu mai puţin de 774 de tancuri, într-o cadenţă medie de peste 7 tancuri pe zi. Este vorba de tancuri de tip T-64, T-72 în diverse variante, T-80 şi chiar şi T-90.

Reamintim că rachetele FGM-148 Javelin sunt arme antitanc de ultimă generaţie, care dispun de un sistem „fire-and-forget”, adică soldatul alege ţinta, o fixează şi după ce trage se poate ascunde, pentru că vectorul se ghidează singur cu ajutorul unui senzor infraroşu. Javelin este capabilă să distrugă tancuri moderne lovindu-le de sus, acolo unde blindajul este mai subţire şi, deci, mai uşor de penetrat. Fiind atât de eficient în anihilarea tancurilor, ucrainenii au ajuns să vorbească de Sfânta Javelina, protectoarea poporului în faţa Rusiei. Javelin are şi un preţ pe măsură, de 175.203 dolari pe lovitură.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...