Ruşii susţin că este „puţin probabil” să se mai retragă din zonele din sudul Ucrainei pe care le-au cucerit

Ruşii susţin că este „puţin probabil” să se mai retragă din zonele din sudul Ucrainei pe care le-au cucerit

De la debutul invaziei şi până în prezent, ruşii au izbutit să preia controlul asupra unei părţi importante din teritoriul ucrainean, în sudul ţării, la nord de Crimeea şi se străduiesc să obţină întreg controlul pe teritoriul celor două republici, pe care Rusia le-a recunoscut ca fiind independente.

Fiind întrebat cum crede că se va sfârşi conflictul, ambasadorul Andrei Kelin a declarat că „forţele ucrainene vor fi împinse în afara întregului Donbas” şi că este „dificil” de văzut o circumstanţă în care armata rusă şi forţele partenere lor se retrag din sudul Ucrainei, potrivit Reuters .

„Vom elibera întregul Donbas”, a afirmat Kelin într-un interviu acordat pentru Reuters.

„Desigur, va fi dificil să zicem că ne retragem pentru că avem deja experienţa a ceea ce s-a întâmplat după retragere – încep provocările, oamenii sunt împuşcaţi şi toate acestea”, a mai adăugat diplomatul rus.

„Mai devreme sau mai târziu, Ucraina va trebui să decidă – să facă pace cu Rusia sau să continue alunecarea în ruină”, a mai continuat Kelin.

„Este escaladarea posibilă? Desigur. Dacă fluxul de armament spre Ucraina se realizează în aşa fel încât să pună în pericol situaţia noastră strategică, apărarea noastră, atunci vom lua măsuri serioase”, a conchis Andrei Kelin.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...