RUȘINEA Europei! Un demnitar bulgar acuzat de corupție a invocat-o pe Viorica Dăncilă ca scuză pentru faptul că a plecat din țară și nu este disponibil să dea explicații!

RUȘINEA Europei! Un demnitar bulgar acuzat de corupție a invocat-o pe Viorica Dăncilă ca scuză pentru faptul că a plecat din țară și nu este disponibil să dea explicații!

RUȘINEA Europei! Un demnitar bulgar acuzat de corupție a invocat-o pe Viorica Dăncilă ca scuză pentru faptul că a plecat din țară și nu este disponibil să dea explicații! Liderul grupului parlamentar GERB, partid aflat la guvernare în Bulgaria, Ţvetan Ţvetanov, aflat în mijlocul unui scandal de corupție, a plecat din țară și a refuzat să se întoarcă, iar somat fiind de prim-ministrul Boiko Borisov şi de liderii opoziţiei parlamentare să revină de urgenţă în Bulgaria pentru a da explicaţii despre cumpărarea unui apartament de lux la un preț de patru ori mai mic, Ţvetan Ţvetanov a invocat-o pe Viorica Dăncilă, cu care a postat şi fotografii oficiale, scrie Infosudest.ro, citează  G4Media.ro .

Potrivit publicației, întâlnirea dintre liderul grupului parlamentar al majorităţii din Bulgaria, suspectat de acte de corupţie pentru amendarea legii construcţiilor, şi prim-ministrul Viorica Dăncilă, a avut loc într-unul dintre saloanele de recepţie ale hotelului lanţului controlat de Donald Trump. Cei doi au avut întrevederea după discursul susţinut de prim-ministrul Dăncilă în faţa AIPAC, în care aceasta a anunţat că, după îndeplinirea consensului instituţional şi constituţional, România îşi va muta ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Întrebat de cotidianul „Sega”, la 27 martie 2019, ce anume a putut discuta cu Viorica Dăncilă atât de mult încât nu a putut reveni de urgenţă la Sofia, Ţvetan Ţvetanov a declarat, mai întâi, că a fost „încântat” de oportunitatea de a o vedea pe şefa guvernului de la Bucureşti. Dialogul dintre cei doi a urmărit consolidarea europeană a Balcanilor de Vest, inclusiv integrarea acestor state în Uniunea Europeană, precum şi asigurarea sprijinului acordat de Bulgaria preşedinţiei române a Consiliului UE în primul semestru al acestui an.

Nu este foarte limpede, pentru că nici Ţvetan Ţvetanov nu a menţionat, cât a durat această întâlnire.

Motivul Viorica Dăncilă nu a fost pe gustul mass-media bulgare, care cere demisia lui Ţvetan Ţvetanov din toate demnităţile pe care le ocupă, dar nici al prim-ministrului Boiko Borisov care a insistat pentru revenirea de urgenţă la Sofia, pentru a da explicaţii oficiale în scandalul „Apartamentgate”.

Scandalul apartamentelor de lux s-a aprins în Bulgaria după ce liderul grupului parlamentar GERB, Ţvetan Ţvetanov, s-a lăudat mass-media bulgare cum a reuşit să prindă o ofertă imobiliară excepţională din partea companiei Arteks. Radio Europa Liberă şi grupul bulgar de investigaţii jurnalistice Bivol au dezvăluit, în urma unei anchete, că oferta a venit după ce Săbrania (Parlamentul) a dezbătut şi votat în procedură de urgenţă amendamente legislative referitoare la legea construcţiilor, modificări avizate de ministrul Justiţiei, Ţeţka Ţaceva. Se pare că toate personajele publice de pe traseul noii legi au primit apartamente de lux construite în Sofia de Arteks Engineering AD. Inclusiv preşedintele Curţii Supreme de Justiţie.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina