Rușinea Europei...

Rușinea Europei... Asta spun nemții despre Proastă, că este marioneta Puterii de la București. Comentariile sunt de prisos... Articolul a apărut ieri în Handelsblatt.

Proasta României a revenit luni din concediu cu o zi mai devreme, dar absența ei pe durata celor trei zile de protest a fost taxată în termeni duri de cotidianul german Handelsblatt.

Redăm mai jos cele mai relevante fragmente din articol:

”Primul ministrul României Viorica Dăncilă a strălucit la proteste din țara ei prin absență. Acest lucru știa să-l facă bine și pe vremea când era europarlamentar.

România nu își găsește liniștea. Prin dispersarea violentă a unui protest vineri seara în inima Bucureștiului au fost rănite mai mult de 450 de persoane. În weekend demonstrațiile au continuat.

Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă. În centrul criticii stă prim-ministrul României Viorica Dăncilă. Șefa guvernului partidului social democrat PSD este considerată marioneta șefului ei de partid Liviu Dragnea.

Acesta nu poate ocupa funcția de șef al guvernului datorită faptului că este condamnat pentru manipulare de alegeri. Astfel a fost instalată de către Dragnea în ianuarie ca premier în țara din Carpați, după ce acesta a schimbat doi premieri.

În perioada mandatului ei Dăncilă s-a făcut remarcată prin gafe diplomatice. La vizita efectuată în Muntenegru ea a greșit numele capitalei țării de pe Adria cu numele capitalei dușmanului acesteia Kosovo. La vizita din Estonia aceasta a uitat în fața camerelor de luat vederi numele premierului Jüri Ratas. Aceasta a iritat și în momentul când în prezența premierului croat Andrej Plenkovic nu a mai așteptat intonarea imnului acestei țări.

Înainte de a fi primministrul României Dăncila a fost 9 ani europarlamentar. Acolo politiciana născută în Valahia a strălucit prin absențele dese. Aceasta se pare că e tactica ei și de data asta. Dăncilă s-a aflat zilele acestea în concediu. Biroul ei crede că în spatele protestelor s-au aflat ’grupuri de oameni bine organizați’ cum se face referire într-un comunicat. Dăncilă i-a reproșat președintelui Klaus Iohannis că a instigat populația împotriva forțelor de ordine. Acesta a afirmat că intervenția forțelor de ordine a fost ‘’lipsă total de proporționalitate’’.

Țelul lui Dăncilă se pare că e să-i apere pe politicienii loviți de scandaluri din jurul ei. La începutul lunii iunie Dăncilă a semnat cererea pentru demiterea șefei parchetului anticorupție Laura Kövesi. Aceasta a dus după gratii mai mulți politicieni din țara din Carpați.

La începutul lui 2019 România preia Președenția UE. Atunci s-ar putea să auzim mai des de Dăncilă. Dacă cumva aceasta va mai fi în funcție.

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ion Iliescu, declarație criminală despre Revoluție: Este momentul să încetăm să mai căutăm vinovați

2 Frica de pușcărie! Primăria Capitalei a anulat licitaţia pentru 100 de autobuze electrice: cele turceşti ar fi…

3 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte din Parlamentul European

4 Mafia locală / Frații Micula, vizați de un dosar de evaziune și spălare de bani de 44 milioane de euro / Cazul e i…

5 Androneasca, la pușcărie! „Dă-l în morții lui! Futu-i gâtu’ mă-sii!”. Stenograme DNA / Cum l-a executat Mafia P…

recomandări

Te ia DNA: Vasii Romeo

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Așa arată un cotlet de porc cu sos de pătrunjel și capere