Rusofilul Ș.Nicolae, NOU ATAC la SUA: „Comunicatul nu este asumat, nu apare foarte clar dacă e poziție a SUA. Asemenea poziții duc la exacerbarea sentimentelor anti-americane în România”

Serban Nicolae, senator PSD, a declarat marti despre comuncatul oficial postat pe site-ul Departamentului de Stat al SUA ca "nu este asumat" si ca "nu apare foarte clar daca este o pozitie a Statelor Unite". Nicolae a mai spus ca asemenea pozitii "duc la exacerbarea sentimentelor anti-americane in Romania". Mai mult, Nicolae a spus ca presedintele Romaniei ar trebui sa transmita instructiuni ambasadorului Romaniei la Washington pentru a transmite un protest ferm fata de acest comunicat.

"Este un comunicat extrem de bizar care incalca uzantele relatiilor internationale, cu atat mai mult uzantele intre doua state partenere, asa cum sunt Romania si SUA. Este inutil ca demers. Nu are niciun fel de utilitate de inters public. Este ilogic sub aspectul constructiei. Vorbeste de propuneri pe care le discuta Parlamentul, dar sunt facute de minustrul justitiei si care de fapt sunt niste propuneri care ar putea prezenta pericole. Este ofensator, faptul ca Departamentul de Stat sau orice persoana isi permite sa ceara imprativ Parlamentului este inacceptabil. Parlamentul Romaniei este expresia vointei suverane a poporului roman, nu poti cere imperativ", a declarat Serban Nicolae.

El i-a cerut presedintelui Iohannis sa-i dea ambasadorului Romaniei la Washington instructiuni pentru ca acesta sa transmita la Departamentul de Stat un protest oficial fata de comunicatul de luni, in care institutia indemna Parlamentul sa renunte la modificarile legislative care aduc atingere independentei justitiei.

"Eu cred ca presedintele Romaniei ar trebui sa transmita urgent instructiuni ambasadorului Romaniei la Washington pentru a transmite un protest ferm, sa ceara clarificari in ce conditii a aparut un astfel de comunicat, cine si-l asuma", a spus Nicolae care crede ca "acest functionar, cel putin bizar" - Hans Klemm - nu aduce beneficii relatiilor romano-americane.

"Vad o exacerbare a unor antipatii fata de SUA si nu este normal", a mai zis Nicolae, invinovatindu-l pe Klemm atat pentru comunicatul transmis luni de Departamentul de stat al SUA, dar si de aceasta "exacerbare" a antipatiilor.

Potrivit senatorului PSD, "lucurile au fost lamurite, "a fost domnul Klemm la o televiziune", s-a pronuntat Klemm si apoi a fost comunicatul Departamentul de Comunicare al Departamentului de Stat.

Serban Nicolae a adaugat ca Romania nu are niciun fel de angajament fata de SUA in zona de justitie.

"Romania nu are angajament de slugarnicie sau pozitie inferioara, e stat egal cu toti partenerii, nu avem de dat extemporale sau a ne explica pozitiile".

Galerie foto și documente


Șerban Nicolae ținându-i ușa lui Cătălin Voicu, la ieșirea din arest


Șerban Nicolae, în 2004, în vizită la Moscova, la Putin, cu Ion Iliescu


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / În PSD se vorbește despre iminenta punere sub acuzare a lui Dragnea, Carmen Dan și Dăncilă în Dosar…

2 ULTIMĂ ORĂ / Ministrul de interne îl va destitui pe Raed Arafat săptămâna viitoare

3 Orban chiar este un om modest. Două momente

4 Document / Trebuie să fii idiot să crezi așa ceva! Cum ar fi ajuns înregistrarea compromițătoare cu foștii procu…

5 Harta spionilor ruși infiltrați în Europa. Țările în care au activat rețele întregi de agenți ai Moscovei

recomandări

Te ia DNA: Gavrila Laurentiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum piatra asta sare de 88 de ori peste apă