Rusu (CNA) anunță că a făcut autosesizări privind înregistrările cu Sebastian Ghiță difuzate de România TV

Rusu (CNA) anunță că a făcut autosesizări privind înregistrările cu Sebastian Ghiță difuzate de România TV

Dorina Rusu, membru al Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), a anunțat, la ședința de marți a instituției, că a făcut autosesizări privind înregistrările difuzate de România TV în care apare fostul deputat Sebastian Ghiță.

"Vă anunț că sunt pe urmele lui Sebastian Ghiță, adică îl urmăresc de fiecare dată când apare și am făcut autosesizări pentru fiecare dintre înregistrările care au fost difuzate la România TV și sigur că o să fac dacă sunt și pe alte posturi. Eu cred că, în momentul acesta, dezinformarea și manipularea au ajuns la niște dimensiuni foarte grave", a declarat Rusu.

Ea a spus că nu știe dacă afirmațiile lui Ghiță au sau nu conținut real, lucru ce nu ține de competența ei, însă, în opinia sa, felul în care se dezbat acestea nu are legătură cu regulile jurnalismului și legislația audiovizuală.

"Am făcut autosesizări și o să le dezbatem. Mi se pare normal să facem asta și cred că nu ar fi trebuit să lăsăm lucrurile — atât cât ține de competența noastră și respectând legea — să ajungă așa departe", a afirmat Dorina Rusu.

Potrivit Monicăi Gubernat, membru al CNA, ceea ce se difuzează la România TV este "o mică parte" a unui "puzzle".

"Trebuie să monitorizăm tot, pentru că aceste înregistrări au fost difuzate de toate televiziunile, am văzut că dumneavoastră ați invocat articolul 64, alin 1, lit a în cererea de monitorizare — asigurarea distincției între fapte și opinii. (...) Să privim imaginea de ansamblu. Am așa un deja-vu. În intervalul 2009 — 2012 o fostă colegă, secondată de mai timidul în acea perioada Jucan, cerea cu insistență închiderea unui post de televiziune tocmai pentru că se dezinforma și se manipula. Nu vreau să ajungem în aceeași situație, să ne calăm atenția pe un post, pentru că ne deranjează slăbiciunile politice, vreau să privim o imagine de ansamblu și să ne facem și noi datoria. Acele înregistrări s-au difuzat pe toate televiziunile, au fost discutate de toate televiziunile și tocmai pentru că nu se cunosc faptele se ajunge la acest tip de speculații și de discuții", a declarat Gubernat.

Ea a adăugat că nu va fi de acord cu interzicerea unui subiect. "Ar trebui să gândim împreună ce monitorizăm și ce dorim, pentru că nu voi fi niciodată de acord cu interzicerea unui subiect. Eu înțeleg că asta doriți dumneavoastră, să interzicem un subiect. Vă reamintesc că nu este cazul Ghiță primul. Cristi Sima vă spune ceva? Cristian Sima, cel care trimitea înregistrări. Nimeni nu s-a sesizat. Oare de ce?", i-a spus Gubernat lui Rusu.

Dorina Rusu i-a replicat lui Monicăi Gubernat că "a luat-o pe arătură". În continuare, Gubernat a opinat că Rusu "dă dovadă de habotnicie".

"Eu am făcut sesizări doar pentru România TV pentru că acolo a început. Am de gând să fac și pentru celelalte, pentru că mă interesează să avem o imagine de ansamblu", a spus Rusu.

Ea a adăugat că nu pornește niciodată în ceea ce face de la gândul de a închide un post de televiziune.

AGERPRES/(A — autor: Iulia Carciog, editor: Claudia Stănescu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia