S-a aflat cine era liderul sectei în care 200 de oameni s-au înfometat până la moarte pentru a-L întâlni pe Iisus

S-a aflat cine era liderul sectei în care 200 de oameni s-au înfometat până la moarte pentru a-L întâlni pe Iisus

Numărul victimelor „masacrului de la Shakahola” din Kenya a ajuns la 201, după ce sâmbătă au fost găsite alte 22 de cadavre.

Peste 200 de persoane au murit. FOTO Profimedia (Arhivă)

Oamenii legii sunt de părere că majoritatea trupurilor neînsuflețite găsite în apropierea orașului Malindi sunt cele ale membrilor sectei autoproclamatului pastor Paul Nthenge Mackenzie , care a fost șofer de taxi, conform Agerpres.

26 de persoane au fost reținute până în acest moment, inclusiv Mackenzie și o „bandă de paznici”, care trebuia să aibă grijă ca membrii sectei să țină postul și să nu fugă din pădure, conform prefectului zonei, Rhoda Onyancha.

Paul Nthenge Mackenzie, care a fondat în anul 2003 biserica Good News International, s-a predat vineri, 14 aprilie , după ce autoritățile au descoperit primele cadavre în pădurea Shakahola. Din acel moment, au fost găsite circa 50 de gropi comune.

Conform prefectului zonei, anchetatorii vor suspenda exhumările pentru două zile și își vor restructura operațiunile, care ar putea reîncepe marți.

Autopsiile realizate pe primele trupuri neînsuflețite indică faptul că majoritatea victimelor au murit de foame. Potrivit șefului operațiunilor medico-legale, Johansen Oduor, unele persoane, printre care și copii, au fost strangulate, bătute sau sufocate.

Președintele Kenyei, William Ruto, a fondat un grup de lucru pentru a „revizui cadrul legal şi de reglementare care guvernează organizaţiile religioase".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”