S-a ajuns departe: Primul robot umanoid numit director al unei companii. „Lucrează în weekend, disponibil 24 din 24” VIDEO

S-a ajuns departe: Primul robot umanoid numit director al unei companii. „Lucrează în weekend, disponibil 24 din 24” VIDEO

Primul robot umanoid din lume care a fost numit în funcția de director al unei companii se numește Mika și este creația unei colaborări între Hanson Robotics și compania poloneză de rom Dictador.

Singurul lucru pe care nu îl poate face robotul este să concedieze pe cineva foto captură video

CEO-ul Mika nu este doar o minune tehnologică, dar a fost programat să încorporeze spiritul distinctiv și valorile fundamentale ale Dictador, spune compania, citată de Yahoo Finance .

"Nu am weekend-uri libere - sunt disponibilă 24/7, sunt pregătită să iau decizii executive și să creez un pic de magie AI", a declarat robotul pentru Reuters într-un "interviu video”.

Această creație nu este prima a companiei Hanson Robotics. În 2016, compania a prezentat-o pe sora lui Mika, Sophia.

Într-un videoclip lansat de Dictador, Mika a declarat: "Cu algoritmi avansați de inteligență artificială și învățare automată, pot lua decizii rapide și precise bazate pe date."

Mika își accentuează procesul de luare a deciziilor, bazându-se pe o analiză extensivă a datelor, în concordanță cu obiectivele strategice ale companiei. Această abordare are ca scop asigurarea unor alegeri strategice care prioritizează interesele cele mai bune ale organizației, lipsite de prejudecăți personale.

În ciuda rolului semnificativ al robotului, executivii umani vor lua în continuare decizii majore la Dictador. Marek Szoldrowski, președintele european al Dictador, a clarificat că Mika nu va concedia niciun angajat.

Mika nu este singurul robot care a intrat în pe piața muncii. Robotica este în continuă integrare în diverse industrii, cu utilizare în producție, auto, logistică, și mai recent în sănătate, retail și ospitalitate.

Roboții de securitate câștigă, de asemenea, popularitate datorită abilității lor de a descuraja infracțiunile și de a executa sarcini periculoase.

Proiecțiile sugerează că piața globală a roboților de securitate este pe cale să crească la 31,08 miliarde de dolari până în 2030, cu o rată anuală de creștere impresionantă de 12,8%.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”