S-a dopat Halep? „Vicele“ sportului românesc oferă răspunsul și atrage atenția asupra unui detaliu

S-a dopat Halep? „Vicele“ sportului românesc oferă răspunsul și atrage atenția asupra unui detaliu

Cazul Simona Halep continuă să facă valuri. Nu doar în România, ci și la nivel mondial, după cum a arătat Adevărul aici, cu părerile vehemente ale unor fani străini ai Simonei, revoltați de modul în care cariera acesteia a fost, pur și simplu, ruinată.

Simona Halep

Tragedia sportivă trăită de „Simo“ e urmărită și la nivel de Guvern. Pentru că, orice s-ar spune acum, până să aibă acest dosar legat de dopaj, Halep a ținut sportul românesc în prim-plan la nivel internațional. Și, cu siguranță, vor trece mulți ani de acum încolo până să mai avem o jucătoare de tenis de talia Simonei Halep. De fapt, dacă ne uităm la întreaga noastră istorie în sportul-alb, mai ales la feminin, ar trebui să ne considerăm foarte norocoși că am fost contemporani cu Simona Halep (32 de ani).

„Adevărul“ va publica, în ediția de miercuri, un amplu interviu cu Gabriel Toncean (48 de ani), vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Sport (ANS). Într-un an preolimpic, Toncean atrage atenția asupra unor probleme extrem de grave cu care se confruntă România, la ora actuală.

Interviul integral va fi publicat, mâine, de Adevărul, atât în ediția tipărită, cât și cea online. Până atunci, vă oferim un fragment din acest dialog în care al doilea om din sportul românesc a atins și subiectul Simona Halep.

Gabriel Toncean

Gabriel Toncean

„Adevărul“: Cazul Halep cum îl vedeți? Din motivarea suspendării, de 126 de pagini, reiese căa Simona s-a dopat...

Gabriel Toncean: Eu am un alt punct de vedere. Cât timp decizia nu e definitivă și irevocabilă, ea beneficiază de prezumția de nevinovăție. Simona Halep e un fenomen național, face parte din patrimoniul nostru național, ca toți perfomerii de excepție. Fără ea, sportul românesc ar fi mult mai sărac. Cred că suntem ușor incorecți cu ea pentru că nu trebuie să trecem de la starea de a o iubi la cea de a o termina psihic. Da! Există probabilitatea ca ea să fi greșit. Dar sunt multe cazuri în care oamenii au greșit, și-au dat seama de greșeala lor și au revenit. Toți greșim și toți avem nevoie de ajutor în momentele grele. Deci, indiferent că Simona a greșit sau nu, nu cred că o atitudine ostilă față de ea rezolvă problema. Mai ales că, repet: noi am consumat subiectul Simona Halep ani de-a rândul. Ea a fost și trebuie să rămână o stea a sportului românesc.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”