„S-a dus, uite cum dansează”/Rachetă antitanc lansată de militarii ucraineni lovește în plin un blindat rusesc ascuns între copaci

„S-a dus, uite cum dansează”/Rachetă antitanc lansată de militarii ucraineni lovește în plin un blindat rusesc ascuns între copaci

Forțele ucrainene luptă la tot pasul împotriva avansului de blindate rusești, iar în multe situații au reușit să distrugă tancurile rusești folosindu-se de sistemele portabile anti-tanc, fie că vorbim de cele primite de la vest - Javelin sau NLAW, fie că vorbim de soluțiile de rachete autohtone ale ucrainenilor, scrie Hotnews .

Într-un nou clip publicat de către armata Ucrainei este prezentată lansarea unei rachete antitanc cu sistemul ucrainean Stugna-P, rachetă ce zboară câțiva kilometri și lovește în plin un tanc rusesc ascuns între niște copaci.

Nu este clar unde sau când a avut loc confruntarea, dar ea ar putea să fi avut loc în apropierea Kievului, acolo unde noi imagini satelitare au arătat că blindatele rusești din celebrul convoi lung de zeci de kilometri au început să se disperseze prin localitățile și pădurile din jurul capitalei Ucrainei.

„Uite-o. S-a dus. Uite-o. Dansează”, ar fi dialogul militarilor ucraineni după ce au lansat racheta, transmit forțele ucrainene care publică video-ul.

Cât de mult ar fi costat-o pe Rusia cele două săptămâni de război - Bilanțul pierderilor

Potrivit ultimului bilanț publicat de Ucraina, în 15 zile de război Rusia ar fi pierdut peste 350 de tancuri și peste 1.100 de blindate.

Trupele ucrainene susțin că au reușit până acum să respingă orice tentativă de ofensivă a armatei ruse în zona Kiev, atât în vest în zona Irpin-Bucha, cât și în est în Brovarî.

Joi ucrainenii au publicat imagini cu un atac spectaculos asupra unui convoi de tancuri și blindate rusești la est de Kiev, atac în care ar fi reușit să elimine unul dintre comandanții importanți ai rușilor.

O parte din vedetele războiului de până acum au fost dronele turcești Bayraktar TB-2 pe care forțele ucrainene le-au folosit foarte eficient împotriva rușilor, atât ca armă împotriva blindatelor rusești, cât și ca vector de imagine în războiul informațional.

În primele zile vedetele atacurilor ucrainene au fost armele portabile antitanc Javelin și NLAW, primite ca ajutor din partea statelor occidentale înainte de izbucnirea conflictului.

În același timp, în prima săptămână de război succes au mai avut și dronele Bayraktar TB-2 cumpărate din Turcia cu care ucrainenii au reușit să lovească convoaie rusești și chiar sisteme de rachete antiaeriene.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?