S-a mai NĂSCUT un JEG! Teodorovici, despre RESTANȚA la Fisc: O să plătesc în funcție de ce pot! Uite câte CASE ARE!

S-a mai NĂSCUT un JEG! Teodorovici, despre RESTANȚA la Fisc: O să plătesc în funcție de ce pot! Uite câte CASE ARE!

S-a mai născut un jeg, fostul ministru al Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici! Care figurează pe lista restanțierilor la Fisc, cu peste 73 000 de lei! Jegul a declarat vineri la Alba Iulia că o să plătească în funcție de cum poate, eventual apelând și la un împrumut pentru a-și achita penalitățile, ca acestea să nu crească în continuare. 

"O să plătesc în funcție de ce pot să plătesc. O să văd dacă pot găsi un împrumut, eventual, să achit partea de penalități, ca să nu crească în continuare. Dacă aveam suma plăteam. Vă dați seama că nu stăteam să plătesc penalități aiurea", a spus, într-o conferință de presă, fostul ministru de finanțe.
 
Teodorovici a explicat că restanțele s-au acumulat și pentru că ar fi acceptat întârzieri ale celor care aveau să îi plătească chirie pentru un imobil.

Nu a spus însă, jegul dracului, că are, numai în actele oficiale, declarate pe site-ul Senatului, după cum se poate citi AICI, trei vile și un apartament în București! Mai mult, ca orice „mascul” din politică, jegul dă vina pe nevastă...

"Poate de multe ori am uitat să mă ocup de finanțele mele, m-am ocupat de finanțele țării. Recunosc și asta. Treburile casei le-am lăsat pe umerii soției", a afirmat Eugen Teodorovici.

Jegul mai este deranjat de ceva: a declarat că este "impropriu" denumită lista restanțierilor drept "Lista rușinii".

"Acele entități — persoane fizice, juridice — care se află pe această listă sunt cei care plătesc față de stat un preț, un cost al acelui împrumut pe care teoretic statul îl dă, adică neplata la timp a unei datorii față de stat este penalizată. Asta înseamnă că statul te împrumută, împrumut pentru care tu plătești. Statul, dacă era așa de viteaz, trebuia să afișeze lista cu cei la care statul trebuie să le plătească TVA-ul și multe alte sume. Aia trebuie să publice Ministerul Finanțelor dacă, într-adevăr, vorbea acest Guvern de transparență", a susținut Teodorovici.

El a mai spus că statul dacă are să dea dă fără nici un fel de dobândă, ceea ce nu este corect. "Statul nu poate să fie haiduc, nu poate să ia să se folosească de banii contribuabililor, dar fără să plătească pentru lucrul acesta", a opinat Teodorovici.

"De exemplu, eu puteam să beneficiez de o reducere peste jumătate a sumei pe care o datoram statului, la penalități și restul. Dar nu mi-am aplicat-o. Mi-am spus că nu e normal, nu e corect, nu e moral să fac acest lucru. Și am rămas să îmi plătesc eu, când pot și cum pot, aceste dări față de stat. O să le achit când pot să fac acest lucru, fără niciun fel de problemă', a declarat fostul ministru. 

 ANAF a publicat recent lista cu persoane fizice care figurează cu restanțe la Fisc mai mari de 1 500 de lei, la data de 31 martie 2016, și neachitate până în prezent. Aceasta conține 187 230 de contribuabili, care totalizează obligații fiscale restante de 3,4 miliarde de lei, rezultate inclusiv din activități economice independente sau profesii libere.Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Scârboasă șobolănime mai colcăie la vârful acestei țări!

3 Zvon / Râcă mare în PSD după ce l-au prins pe Dîncu jucând la două capete

4 Idiotul ăsta ar trebui interzis în spitalele din România! / Mama anti vaccinistului Răzvan Constantinescu este „…

5 Gastronomia sexuală din Evul Mediu / Tinerele imprimau pîinea cu labiile