S-a mai strâns „scorul”/Artileria ucraineană, depășită numeric cu opt la unu de Rusia

S-a mai strâns „scorul”/Artileria ucraineană, depășită numeric cu opt la unu de Rusia

Artileria grea ucraineană este depășită numeric cu aproximativ opt la unu de tunurile rusești, ceea ce face ca Ucraina să fie într-un dezavantaj foarte mare, a declarat luni un purtător de cuvânt al Legiunii Internaţionale de Apărare a Ucrainei, transmite Reuters.

Damien Magrou, purtător de cuvânt al Legiunii Internaţionale de Apărare a UcraineiFoto: Sergei SUPINSKY / AFP / Profimedia

Este nevoie de mai multe arme din partea partenerilor occidentali ai Ucrainei pentru a reduce decalajul, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă la Kiev, purtătorul de cuvânt al unității formate din cetățeni străini, Damien Magrou.

„Intrăm într-o fază a războiului în care se simte foarte mult dezavantajul nostru față de forțele ruse în ceea ce privește armamentul greu și artileria", a spus Damien Magrou.

Magrou a mai spus că sistemele de lansare de rachete multiple HIMARS furnizate de Statele Unite au un impact mare pe câmpul de luptă.

„Putem vedea deja rezultatele", a spus purtătorul de cuvânt al unității formate din cetățeni străini.

Magrou și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la soarta luptătorilor străini ținuți prizonieri în autoproclamata Republică Populară Donețk, pe care Rusia o susține în estul Ucrainei.

Republica autoproclamată a condamnat la moarte trei cetățeni străini care serveau în alte unități ale forțelor armate ucrainene.

Ucraina era depășită puternic și în urmă cu o lună

La începutul lunii iunie, trupele ucrainene sufereau pierderi masive, fiind depășite puternic de către cele rusești în ceea ce privește armamentul, potrivit unor noi informații oferite de serviciile de informații occidentale și ucrainene care oferă o imagine sumbră a conflictului de pe linia frontului, relata The Independent.

Militarii ruși aveau de 20 de ori mai multă artilerie și de 40 de ori mai multă muniție.

Evaluarea a fost realizată înainte ca guvernul britanic să anunțe că va furniza un număr mic de sisteme de rachete cu lansare multiplă M270, dar după ce Statele Unite ale Americii au informat că va furniza Ucrainei sisteme de rachete de artilerie HIMARS.

Oficialii ucraineni spuneau și atunci că au nevoie de mai mult armament pentru a opri înaintarea Rusiei și armament suplimentar pentru a revendica teritoriul pierdut și că va dura timp pentru a desfășura sistemele în prima linie, în timp ce Kremlinul își continuă ofensiva acerbă în Donbas.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…