S-a ridicat capacul?/Generalul FSB care l-a dus de nas pe Putin să invadeze Ucraina ar ascunde milioane de dolari

S-a ridicat capacul?/Generalul FSB care l-a dus de nas pe Putin să invadeze Ucraina ar ascunde milioane de dolari

Directorul Serviciului al Cincilea al FSB, responsabil de informații Externe, și familia sa ascund proprietăți în valoare de sute de milioane de ruble, relatează The Insider .

Directorul FSB, Alexander Bortnikov, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, șeful Republicii Populare Donețk, Denis Pușilin, și ministrul rus de interne, Vladimir KolokoltsevFoto: - / Sputnik / Profimedia

Serghei Beseda este considerat unul dintre principalii vinovați pentru eșecul „operațiunii militare speciale” declanșate de Putin pe 24 februarie. Serviciul condus de acesta era responsabil de asemenea de pregătirea faimoasei „coloane a cincea” a rușilor în Ucraina, care trebuia să sprijine forțele de invazie în momente decisive.

Beseda este de asemenea cel care i-a oferit lui Putin analizele despre situația politică din Ucraina pe baza căruia Kremlinul a concluzionat că forțele de invazie vor fi primite în multe regiuni ale țării la fel ca în Crimeea, pe care a anexat-o fără luptă în 2014.

După cum au arătat cele 6 luni de război, Ucraina era pregătită să reziste, nimeni nu a oferit niciun sprijin consistent invaziei ruse iar fondurile uriașe alocate pentru „coloana a cincea” au dispărut fără urmă, potrivit celor de la Insider.

Un director al FSB cu fii „norocoși”

Jurnaliștii de investigație de la The Insider, un site interzis pe 15 iulie de autoritățile ruse simultan cu cel al Bellingcat, arată că Beseda, care are funcția de general-colonel în cadrul FSB, câștigă mai mult decât ar putea fi explicat prin venituri obținute legal.

Aceștia notează că Serghei Beseda și nici membrii familiei sale (are doi fii) nu au strălucit vreodată în afaceri însă dețin apartamente scumpe în Moscova.

Fiul cel mic, Alexei, în vârstă de 40 de ani, este pasionat de muzică și mixează ca DJ în cluburile din Moscova după mai multe aventuri în afaceri care au eșuat de-a lungul anilor.

Cu toate acestea, potrivit documentelor obținute de jurnaliștii de investigație ruși, el deține un apartament de 87 de metri pătrați în apropierea Teatrului Bolșoi din Moscova. Proprietatea este evaluată la aproximativ 30 de milioane de ruble.

Datele despre acesta au fost șterse din Rosreetr, cadastrul public al Rusiei. Alexei Beseda mai deține și un teren de 4,3 hectare evaluat la 100 de milioane de ruble (1,65 milioane de dolari).

Serghei Beseda (FOTO: theins.ru)

Directorul FSB ar fi fost arestat la ordinul lui Putin

Celălalt fiu al generalului FSB deține și el mai multe proprietăți evaluate la zeci de milioane de ruble, datele despre acestea fiind toate șterse din cadastrul public. Alexandr Beseda a fost asociat într-o întreprindere falimentară cu Roman Rogozin, nepotul fostului vicepremier rus și director al Roscosmos, Dmitri Rogozin.

Valoarea totală a apartamentelor deținute de Alexandr Beseda se ridică undeva către 95 de milioane de ruble.

În ceea ce-l privește pe general însuși, el deține un apartament de 137 metri pătrați în Moscova evaluat la peste 100 de milioane de ruble. Și acest apartament a fost șters din Rosreetr.

Potrivit calculelor făcute de cei de la The Insider, proprietățile totale ale familiei Beseda s-ar ridica la o valoare de aproximativ 350 de milioane de ruble (5,8 milioane de dolari).

Andrei Soldatov, un jurnalist de investigație specializat în serviciile secrete ruse, anunța pe 11 martie că întreaga conducere a Serviciului al Cincilea al FSB a fost decapitată și că Serghei Besada a fost plasat în arest la domiciliu.

Informația nu a fost până acum confirmată oficial de Moscova, generalul figurând încă drept director al serviciului pe site-ul FSB.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?